Podstawowe pytanie w Cadence

S

santom

Guest
Witam, opracowano model symulacyjny systemu dla dwóch integratorów połączone series.I chcesz dowiedzieć się napięcia opracowane w pewnym nodes.How powinienem go o znalezienie it.Should zrobić przemijające analizy lub analizy AC? Teraz jestem o hamowni zawierające dwa symbole, które integratorów połączone szeregowo i zasilacz podłączony na wejściu. PLease przewodnik me.Also jeśli to możliwe, należy usunąć mnie różnica między analizy przejściowe i AC. Santom

[Quote = santom] Witam, opracowano model symulacyjny systemu dla dwóch integratorów połączone series.I chcesz dowiedzieć się napięcia opracowane w pewnym nodes.How powinienem go o znalezienie it.Should zrobić przemijające analizy lub analizy AC ? [/quote] Analiza DC. [Quote = santom] Również jeśli to możliwe, należy usunąć mnie różnica między analizy przejściowe i AC. Santom [/quote] Transient: czas analizy domeny. AC: analizy domeny częstotliwości. erikl

Dzięki Wam za szybką odpowiedź. Więc nie powinny używać analiza stanów przejściowych znaleźć napięcia węzła lub czy jest jakiś sposób to zrobić?

[Quote = santom] Więc nie powinienem używać analiza stanów przejściowych znaleźć napięcia węzła lub czy jest jakiś sposób aby to zrobić [/quote] Tak, mówiłem ci (patrz wyżej): symulacja DC!

Dc nie ma żadnego stosunku do amplitudy. Rozstrzygania amplituda jest określona przez równowagę energii w cyklu drgań. Spójrz tutaj: DX1 =- x2 * (x1 ^ 2 + x2 ^ 2-1) * x1 dx2 = + x1 * (x1 ^ 2 + x2 ^ 2-1) * x2 drugą kadencję w obu linie definiują tłumienia w zależności od wzmacniacza amplitudy = sqrt (x1 ^ 2 + x2 ^ 2) Jeśli spojrzeć na płaszczyźnie zdefiniowanej przez x1 i x2 orbity zostanie przeniesiony do okręgu jednostkowego. Od wewnątrz i od zewnątrz. Stosunki w obwodzie są mniej idealny, ale zasada jest podobna.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back