Podstawowe pytanie o PCB stos.

S

Sink0

Guest
I już zadał bardzo konkretne pytanie dotyczące tego przedmiotu na tym wątku: http://www.edaboard.com/thread223562.html Jednak ja szukam odpowiedzi bardziej ogólny tutaj. I rozejrzał się i wydaje się istnieć wiele wariantów pcb stos dla 4 płyt warstwowych. Jednak nie mogłem znaleźć jakieś prawdziwe porównanie wszystkich możliwych kombinacjach. Jak powiedział inny wątek, Freescale recomends wykorzystanie kilku stos, nikt bu z nich wydaje się być standardem jeden (z GND i VCC w środkowych warstwach). Pomijając sam projekt, a easyness do trasy, jakie są zalety techniczne i disadvanatages każdego możliwego stosu up? Dziękujemy!

Sink0, już zauważyłem w wytycznych układu przewidzianego z konkretnego producenta, recomendation umieścić zasilania routing (GND + Vsupply) w wewnętrznych warstwach. Ja jednak disconsidered tej orientacji, a wykonywana tak, jak pisał w innym wątku. Wydaje się być intuicyjny, aby uniknąć narażenia na sygnały obwodowych warstw. Samoloty zasilania u góry / Botton warstw w stanie rozładować zakłócenia elektromagnetyczne, chroniąc wewnętrzne sygnały. + + +

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back