podłoża, oraz kontakt

P

p_shinde

Guest
cześć,
podłoża lub dobrego kontaktu, który znalazł się w tranzystor, (p umieszcza na n ....) tranzystor teraz gdzie jest ten p połączone?

to n diffusion or gate? proszę dać mi znać Co zrobić w przemyśle, jak do tej pory w moim dyplomem użyliśmy, aby móc to również kontakt do bramy.

Czekam na odpowiedzi.
Prasad

Zazwyczaj podłoże związku jest podłączony do zasilania, choć mogą się różnić, a to zależy głównie na obwodzie i projektanta.
Jeśli chodzi Myślę, że nie powinien być podłączony do bramy, nie natrafiłem takim stanie do tej pory.
Mimo że można podłączyć go do obszaru dyfuzji źródło ... jej też powszechną praktyką.

Tak truebs jest poprawna.
Ja również wykorzystywane móc dobrze lub podłoża do źródła i nigdy nie związanych substratu do bramy.
Pandit

substratem są negatywne stronniczy w formie cyfrowej i najbardziej Analog Circuit, które MEA p-substrat jest podłączony do VSS, i n-substrat jest podłączony do VDD.

Taka sytuacja może spowodować efekt ciała, gdy źródło nie połączyć się ziemi lub dostaw.

Nie należy łączyć substratu do bramy.To zły pomysł.Zwykle są one związane z VDD i GND.Ale zmieniając VSB (źródło do ciała, napięcie) możemy zmienić napięcie progu becos urządzenie zależności Vt na życie jednostki.Jeśli VSB nie jest równa zeru jest spadek napięcia progu wartości nominalnej becos życie ciała.

połączenie podłoża powinna być podłączona do źródła, a nie do bramy.Odbywa się to do zmniejszenia efektu ciała.

Cześć,

W CMOS spotykamy "ZATRZASK-UP".Jeśli to nastąpi to nasze CKT / tranzystor nie.
W celu uniknięcia tego zatrzasnąć się, inżynierów układ wykorzystania Substarte i dobre kontakty.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back