podłączenie anteny spiralne przez microstripline: Pilne

K

kaandee

Guest
znajomych hi jestem nowy CST MWS. Mam zaprojektowane jednej anteny spiralne ramię i pasz przez mikropaskowej linii, jak pokazano poniżej. Mam wykres częstotliwości VS S parametr nie jest właściwy. Nie wiem, dlaczego jest. Chcę, aby uzyskać częstotliwość promieniowania wykres VS i częstotliwość VS wykres returnloss. Jak mogę uzyskać za pomocą CST. plz może ktoś mi pomóc ?.... Każdy sugerują mnie ... jak można używać microstripline karmienia anteny spiralne. Czy jest to prawidłowe, który mam stosować poniżej. Użyłem kalkulatora linii przesyłowych w celu znalezienia parametrów podłoża i linii mikropaskowej

Dołącz model - łatwiej będzie sprawdzić, co jest problemem

Witam mam podłączone mojego modelu tutaj ..... Używam MWS CST 2008. Chcę charakterystyki promieniowania ... nie wiem jak to zrobić ... plz mi pomóc .... mam problem z mikropaskowa karmienia linii .... wykres bcoz częstotliwości VS S parametr nie jest właściwy jeden ... plz mi pomóc ... w jaki sposób można uzyskać prawidłowe jeden .... Dziękuję

hello kaandee, z s11 widzimy, że antena nie promieniuje. Normalny sposób do zasilania anteny spirala jest do zasilania centrum przez sondy współosiowej z dołu. Sposób karmienia jest niczym niezwykłym dla anten spiralnych. Czy symulowane papieru lub tego można zrobić samemu? spróbuj dolny w centrum, a następnie porównać wyniki. Również załadować papier, z którym jest porównanie wyników. Powodzenia Praful

hi każdy podmiot ma żadnych dokumentów i model projektowania patch / spiralne anteny zasilane przez mikropaskowej line. jeśli możesz wysłać go do mojego mail: kallyany@gmail.com Dziękuję

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back