Podłączanie i Programowanie PIC

A

AntmanLFE

Guest
Hi. Dopiero na drugi dzień, myślałem sobie: Chciałbym grać z mikrokontrolerem i miał natknąć się na pokładzie i złożyliśmy kilka lat temu. To był kit i ja prawdopodobnie przestał cokolwiek z nim jak kod / połączenie było nad głową w czasie. Unfortunetly dont mieć żadnego z dokumentacją dołączoną do zestawu. Problem jestem stoi na tym etapie programowania chip. Miałem adapter USB do szeregowego, ale w końcu okazało się, na forum, że jest to bezużyteczne do tego celu. I potem odpalił się stary bestię, która miała portu szeregowego z tyłu i próbował za pomocą programatora, jak IC-Prog z programatorem JDM bezskutecznie, ale mam przeczucie, że jadę w złym kierunku i może to robić naprawdę źle, tak myślałem, że będę pisać na forum tutaj. Microchip PIC16F877A I / P. Nie jestem pewien, czy trzeba osobny programator jako port szeregowy jest podłączony do MAX232 chip na pokładzie. Każdy pomysł, męskie lub sugestie na temat w jaki sposób można uzyskać tej pracy?

Jeśli dobrze rozumiem problem, uważam, że można znaleźć kilka przydatnych informacji w tym [url = "http://ww1.microchip.com/downloads/en/devicedoc/30277d.pdf"] dokument [/URL] Patrz schemat na stronie 4 - 4, to może być jakaś część odpowiedzi na ten problem.

Nie jestem pewien, co czekam na dokument w tym re LED jako dont dostać się do ważnego punktu strumienia. Chyba podsumować moje pytanie na tym etapie 1) Czy muszę coś więcej niż szeregowy kabel do programowania tego? (Myślę, że nie, ale po prostu sprawdzanie) 2) jest programowanie tę konfigurację z JDM programator podejście prawidłowe?

1) Czy muszę coś więcej niż szeregowy kabel do programowania tego? (Myślę, że nie, ale po prostu sprawdzanie) Myślę, że trzeba czegoś więcej, nie tylko kabel szeregowy. Dokąd idzie pinów złącza RS232 na mikrokontrolera? Na kołkach UART lub gdzieś indziej? 2) jest programowanie tę konfigurację z JDM programator prawidłowe podejście? Nie znam odpowiedzi na to pytanie, ponieważ nie używałem JDM programator. Jak rozumiem problem, chcesz mieć ICSP (w obwodzie szeregowego programowania). Jeśli chcesz, że musisz mieć to:. obwód wniosek musi być zaprojektowany tak, aby wszystkie sygnały programowania należy podłączyć bezpośrednio do PICmicro mikrokontrolerów - jest to tekst z dokument, który polecam do ciebie. Jeśli złącze szeregowe jest link do odpowiednich pinów mikrokontrolera niż można zaprogramować mikrokontrolera z nim. Jeśli uważasz, że rozumiem problem dobrze, spróbuj odczytać tekst pod tytułem Jak wdrożyć ICSP ™ Korzystanie PIC16F8X FLASH mikrokontrolerów . To jest na stronie 2-21.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back