Podłączanie Atmega8 bezpośrednio do komputera przez USB

D

d_a_l_3

Guest
Witam mam Atmega8 i muszę połączenia USB z komputerem, w celu kontroli LedMatrix teraz, może ktoś mi pomoże zrozumieć, że widziałem wiele z PIC Ale nie USB port szeregowy i nie, muszę bezpośrednio methode do komunikacji z Atmega (Dzięki

Od ATMega8 nie sportu kontroler USB trzeba użyć, albo szeregowego / równoległego lub dostać USB-serial konwerter, który po prostu instaluje sterownik w komputerze PC, tak aby cały połączenie będzie wyglądać jak szeregowy (emulowane) Link, dzięki czemu można korzystać niemal każdym programie, aby porozmawiać z kontrolera. Nie zapomnij użyć RS232-TTL seryjny poziom tłumacz lke MAX232. Jeśli wszystko to brzmi w skrócie można wykonać następujące czynności: Pobierz USB-Serial Converter i zainstalować go na komputerze także używać MAX232 lub podobnym IC jako tłumacz poziomu mikrokontrolera (ATMega8) Zdecyduj się na buad stawki i inne ustawienia seryjny jak pariy. Możesz od razu przetestować kod z wbudowanego w program narzędziowy o nazwie Hyper Terminal, który jest preinstalowany w większości wersji systemu Windows.

Witam Dlaczego nie skorzystać z jednej z Atmel urządzeń AT90USBxxx, To jest AVR z portem USB wliczony w cenę. Twój mega8 kod będzie działał jak jest, po prostu dodaj usb kod Wb

Witam Ponieważ nie mogę kupić AT90USBxxx urządzeń w moim kraju ... To jest problem ... : D

Znalazłem to na www.obdev.at
circuit.gif
po podłączeniu urządzenia powiedzieć Urządzenie nie rozpoznaje- Nieznane urządzenie PS Nie jestem pewien, czy robię wszystko dobrze, z firmware .... Jeśli ktoś może to po firmware tutaj?? thx

wykorzystania FT232R lub FT245R z ftdichip, one również dobre sterowniki dla systemu Windows (VCP, DLL)

Witam, mam program do łączenia atmega8 z usb, i wysłać dane z avr na PC. ale kiedy i debugowania kodu z avr studio, te błędy pojawiają się "undefined reference to` usbPoll, undefined reference to `usbMsgPtr" undefined reference to `usbInit". a kiedy i to "usbdrv.c" w głównym zadaniem jest to błąd "undefined reference to` usbCrc16 "ta zmienna jest w" usbdrv.c "jestem początkujący, może ktoś mi pomóc proszę? i dołączony kodów źródłowych. [/code]

hi, i `m przy użyciu FT232RL rs232 na usb interfejs, a wynik jest dobry. Jedynym problemem jest to co graficznym. exe programu do komunikacji z mikro.

Witam, mam program do łączenia atmega8 z usb, i wysłać dane z avr na PC. ale kiedy i debugowania kodu z avr studio, te błędy pojawiają się "undefined reference to` usbPoll, undefined reference to `usbMsgPtr" undefined reference to `usbInit". a kiedy i to "usbdrv.c" w głównym zadaniem jest to błąd "undefined reference to` usbCrc16 "ta zmienna jest w" usbdrv.c "jestem początkujący, może ktoś mi pomóc proszę? i dołączony kodów źródłowych. [/code]
hej u znaleźć coś z nim związane .... jestem w potrzebie. odpowiedz szybko

Spróbuj [url = http://www.obdev.at/products/vusb/powerswitch.html] V-USB - PowerSwitch [/url] lub z [url = http://www.obdev.at/products/vusb / prjobdev.html] V-USB - Firmware-tylko sterownika USB dla Atmel (r) V-USB Projekty referencyjne [/url] lub [url = http://www.obdev.at/products/vusb/prjdisplay.html ] V-USB Na wyświetlaczy i LED [/url] Alex

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back