P
princerock
Guest
Rozważmy prosty wspólnego źródła z aktywnym obwodu obciążenia, jak pokazano poniżej:
Zakładając, że wszystkie prace tranzystory nasycenia i przypisać Vov = Ic-VT
Swing wyjście powinno być: Vdd-Vov1-Vov2
Jeśli chcę 2V huśtawka produkcji i Vdd = 2.5V, to mogę Vov1 Vov2 <0.5V
Następnie zgodnie z innymi wymaganiami (np. DC zysk) Zrobię surowego obliczeń o wielkości M1 i M2 i niech spełniają wymóg Vov1 Vov2 <0,5.
Ale w symulacji, Vds2 jest dużo większa niż Vds1, a tym samym M1 nie może pracować w nasycenie (Vds1 <Vgs1-VTN).Dzieje się tak dlatego zakładam typowe = Vov kiedy to robiłem obliczenia ale typowe faktu> Vov również, że tranzystory nasycony.Oczywiście widzę, że Vds1 Vds2 = Vdd, ale jak mogę obliczyć Vds1 i Vds2 i uczynić typowe ture> Vov dla tranzystorów?
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik
Zakładając, że wszystkie prace tranzystory nasycenia i przypisać Vov = Ic-VT
Swing wyjście powinno być: Vdd-Vov1-Vov2
Jeśli chcę 2V huśtawka produkcji i Vdd = 2.5V, to mogę Vov1 Vov2 <0.5V
Następnie zgodnie z innymi wymaganiami (np. DC zysk) Zrobię surowego obliczeń o wielkości M1 i M2 i niech spełniają wymóg Vov1 Vov2 <0,5.
Ale w symulacji, Vds2 jest dużo większa niż Vds1, a tym samym M1 nie może pracować w nasycenie (Vds1 <Vgs1-VTN).Dzieje się tak dlatego zakładam typowe = Vov kiedy to robiłem obliczenia ale typowe faktu> Vov również, że tranzystory nasycony.Oczywiście widzę, że Vds1 Vds2 = Vdd, ale jak mogę obliczyć Vds1 i Vds2 i uczynić typowe ture> Vov dla tranzystorów?
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik