Połączenie pomiędzy podłożem a subtrate

H

hellotxn

Guest
Używam gęsi BiCmos 0,35 proces zaprojektować jakiś układ. Czuję się mylić co do związku między subtrate części oraz gruntu. Ktoś mi powie, że Shoud conncet na subtrate z NPN lub Mos transitor na ziemię. ale ktoś mi powie, że nie zrobił tego. Chcę wiedzieć, połączenia między podłożem a subtrate jest konieczne lub opcjonalne. A jak wiesz, jakiego rodzaju subtrate na podstawie typu tranzystora. Dzięki!

[Quote = hellotxn] Używam gęsi BiCmos 0,35 proces zaprojektować jakiś układ. Czuję się mylić co do związku między subtrate części oraz gruntu. Ktoś mi powie, że Shoud conncet na subtrate z NPN lub Mos transitor na ziemię. ale ktoś mi powie, że nie zrobił tego. Chcę wiedzieć, połączenia między podłożem a subtrate jest konieczne lub opcjonalne. A jak wiesz, jakiego rodzaju subtrate na podstawie typu tranzystora. Dziękujemy! [/Quote] typ podłoża jest bardzo ważne. n rodzaj zasilania connect, typ p connect ziemia

Podłoże-najczęściej subtrate jest lighly domieszkowany podłoże typu P poprosić fab co tyoe używają. N podłoże tyoe nie jest powszechne, gdyż jest droższy .. N-No dyfunduje do podłoża (stosowana do urządzeń typu P podłączonych do wszelkich dostaw / sygnału) oraz urządzenia NMOS są podłączone do podłoża P, która jest uziemiona .. Podłoże jest po prostu dyfuzja typ p połączony z podłożem typu P.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back