Plugs: 2_pin vs 3_pin

E

eem2am

Guest
Jak Europa jest kontynentem zarządzanie grzywny z dwoma bolcami zapłonowe dla domowych sieci urządzeń, ale Wielka Brytania i USA potrzebne są trzy pinowe wtyczki?

.

Według mojej wiedzy, założenie jest błędne dwukrotnie.Musisz ścisłego wymogu złożenia PE połączenie szerokiej gamy domowego (np. mycie maschine, magnetostrykcja, żelazo, woda kuchenka) oraz trzy złącza standardowego gniazdka sieciowego w Europie, a także dwa złącza standardowego gniazdka w
USA

Nie zapominaj, że brytyjskie gniazd wymagają ziemi widły, które mają być wprowadzone, aby otworzyć okiennice na Active / Neutralne szpilki.

Kontynencie europejskim może również wykorzystać trzy kołki, w zależności od tego, czy przeznaczone dla klasy I lub II.Check out http://en.wikipedia.org/wiki/Domestic_AC_power_plugs_and_sockets.

Jak już wspomniałem w innym wątku dotyczących tego samego tematu, międzynarodowych norm bezpieczeństwa określające wymagania dotyczące uziemienia urządzeń elektrycznych.W innym punkcie, większość dzisiejszych domowego pochodzą z globalnych dostawców.Nie różnią się o więcej niż napięcie, częstotliwość i dostarczany kabel.Niektóre urządzenia (I wymienione kilka przykładów) są zazwyczaj klasy I muszą uziemionego gniazda dla bezpiecznej eksploatacji.

Oczywiście, istnieją różnice w sposobie zwyczajowo thorougly tego wymogu jest przestrzegane.Jestem pod wrażenie, że zajmuje nieco więcej releaxed w południowej i wschodniej Europy.Również niemiecki domów nie posiada żadnych uziemionego "Schuko" gniazd w suchych pomieszczeniach przed 60, a pierwsze miały zazwyczaj niebezpieczne lokalnych PE / N krótki.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back