Plik nagłówkowy tworzenia w Keil

T

thannara123

Guest
Hi ekspertów, i chcą wiedzieć, że jak można utworzyć plik nagłówka w keil zgłoś krok po kroku. dzięki za wszystkie powtórki

najpierw tworzymy plik nagłówka pliku. te zazwyczaj nie trzeba żadnych innych plików nagłówkowych do dodania w nim, ale jeśli zadeklarować zmienne, które jest zależne od innych, to musisz to, że plik nagłówka w pliku nagłówka jest tworzony. przykład mam pins.h w tym pliku nagłówkowym używam reg51.h jak i używać zmiennych zdefiniowane przez inny plik nagłówka ...
Code:
 / * Nagłówek deklaracji plik * / # include / * SFR deklaracji * / sfr lcd = 0x90, / * jedno zgłoszenie bit * / sbit RS = 0x90; sbit EN = 0x91; sbit przekaźnik = P3 ^ 7; [/ code ] Mam 2-ta lcd.h plik nagłówkowy tutaj dont użyć dowolnego pliku nagłówka w pliku nagłówka ... [Code] void lcd_cmdwrt (unsigned char cmd); lcd_datawrt nieważne (unsigned char *); void dat (unsigned char); lcd_init void (); opóźnienie void (int);
, a następnie i napisać plik C jako główny . c
Code:
 / * Nagłówek deklaracji plik * / # include # include void main () {lcd_init () / / Aby initalise lcd while (1) / / pętla nieskończoności {lcd_cmdwrt (0x01) / / jasne na lcd opóźnienie (10);}}

Panie i nie dostał dobrze, że jest. Gdzie mogę zrobić to (notes lub w keil czy coś?) W przypadku gdy wprowadzone? (katalog Keils) chcę nazwać własne funkcje, które są zapisane w pliku nagłówkowym (własne)?

napisać go w Keil, otwierając nowy plik, albo wpisz go w notatniku, ale zapisać go jako. h pliku i dodać go do keil projektu, gdzie wszystkie pliki są dodawane .. i skompilować je z innymi plikami w oknie projektu ....... na te wszystkie pliki nagłówkowe w tym samym folderze gdzie. plików C są przechowywane ...

Ogólnie rzecz biorąc, pliki nagłówkowe trzymają definicje danych i prototypy funkcji, które są dzielone przez wielu plików źródłowych. W innych plików źródłowych mogą być tworzone w dowolnym edytorze tekstu lub edytorze IDE Keil pliku. W przypadku prostych "płaskie" projektów, są one przechowywane w katalogu projektu. W przypadku skomplikowanych projektów z podkatalogów, wybór należy do Ciebie. Dlaczego nie uczysz się kilka przykładowych projektów?

Plik nagłówka jest tylko plik tekstowy z rozszerzeniem. H, w dowolnym edytorze tekstu, aby go utworzyć. Można go umieścić w katalogu projektu lub w to ścieżka do kompilatora, jeśli umieścisz go w folderze projektu, to możesz to za pomocą # include "headername.h" lub, jeśli jest w to ścieżka # include Alex

Sir możesz mi dać inny przykład Po opóźnienia funkcji opóźnienia ()

delay.h
Code:
 opóźnienia void (int);
delay.c można zapisać jako delay.c lub napisz delay.c kodu w programie głównym
Code:
 # include void opóźnienia (int s ) {int i, j; for (i = 0; i

ckshivaram użyję kodu, aby dać przykład tego, co robię delay.h [syntax = c] # ifndef __DELAY_H__ # define __DELAY_H__ opóźnienia void (int); # endif / * __DELAY_H__ [/syntax] delay.c [syntax = c] # include void opóźnienia (int s) {int i, j; for (i = 0; i

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back