Please help - wybór tematu do pracy magisterskiej

L

litstbl

Guest
Robię mojej pracy magisterskiej wkrótce.Chcę zrobić projektowanie obwodów RF (MMIC).Przede wszystkim, chciałbym, aby projekt jeden z elementów nadajnika ro odbiornika (LNA, Mixer ...), do projektowania, symulacji układu pomiarowego.I dnt't wiedzieć, które coponent lepiej nadaje się do pracy magisterskiej, czy mogę zdobyć mój aspekt Desing RF obwodu?

Chciałbym usłyszeć kilka porad.Proszę.Thannks lot!

Cześć,

Myślę, że można spróbować PLL i synthisis częstotliwości .. jak to jest prawie kompletny system.

Pozdrowienia,
Shohdy

Cześć

Potrafię zrozumieć chcesz pracować z MMIC.Nie wiem, jaka firma universityor jesteście przywiązani też, ale jeśli chcesz to zrobić wytwarzania MMIC może stać się dość comsuming czasu.Nie sądzę, to jest coś, co odbywa się w tydzień lub dwa.W mojej uczelni mieli dużo pracy magisterskiej w MMIC projektu, ale teraz powiedzieć ludziom, że nie należy liczyć na fizycznej realizacji układu.Po prostu z powodu ograniczeń czasowych (6 miesięcy na produkcji) i kosztów.Ale to wstyd, gdyż jest to naprawdę miło z powodu projektów MMIC.

Pozdrowienia

tyassin napisał:

CześćPotrafię zrozumieć chcesz pracować z MMIC.
Nie wiem, jaka firma universityor jesteście przywiązani też, ale jeśli chcesz to zrobić wytwarzania MMIC może stać się dość comsuming czasu.
Nie sądzę, to jest coś, co odbywa się w tydzień lub dwa.
W mojej uczelni mieli dużo pracy magisterskiej w MMIC projektu, ale teraz powiedzieć ludziom, że nie należy liczyć na fizycznej realizacji układu.
Po prostu z powodu ograniczeń czasowych (6 miesięcy na produkcji) i kosztów.
Ale to wstyd, gdyż jest to naprawdę miło z powodu projektów MMIC.Pozdrowienia

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back