pinout Wentylator

R

Rooftop

Guest
Witam wszystkich, chcę korzystać z procesora wentylator w moim projekcie i znalazłem pin sensu. Czy ktoś wie co to jest pin i jak to działa? Dzięki za pomoc Pozdrawiam

To jest do pomiaru RPM wentylator! Dostajesz dwa impulsy na obrót jako wyjście .... Nadzieję, że to pomaga

Dzięki, ale nadal jest wyjście TTL lub inny poziom? dzięki za uwagę odnośnie Best

Niestety .... nie mam wiele inforamtion, powiedziałem wszystko, co czytałem w arkuszu danych P4. Spróbuj jego pomiaru i poczuł się otwarty kolektor, więc trzeba będzie rezystor pullup!
Zasilacz wentylator radiatora procesora w ramkach radiatora wentylator wymaga zasilania +12 V. Kabel zasilający wentylator będzie dostarczane z pudełkowej procesora pobór mocy z nagłówka mocy na płycie głównej. Złącze kabla zasilania i wtyczki są pokazane na rysunku 35. Płyty muszą dostarczyć dopasowane nagłówek, aby wspierać pudełku procesora. Tabela 37 zawiera dane techniczne dla sygnałów wejściowych i wyjściowych w złącze radiatora wentylatora. Radiator wentylator Wyjścia SENSE sygnału, który jest wyjście typu otwarty kolektor, że impulsy z szybkością dwóch impulsów na obrót wentylatora. Płyta główna z rezystorem zapewnia VOH, aby dopasować system pokładzie zamontowany wymagania prędkość wentylatora monitor, jeśli dotyczy. Korzystanie z SENSE sygnał jest opcjonalne. Jeśli SENSE sygnał nie jest używany, pin 3 złącza powinna być związana z GND.
Powodzenia

Dzięki za repply. Teraz mogę skontaktować sensie pin do przerwania pin AT89S52? Czy 11,0592 MHz dość szybko wykryć przerwać? Wiem, że muszę podzielić przez 12, ale zegar chcę wiedzieć od kogoś, że kiedykolwiek test realibility przerwania pin. Dzięki dla wszystkich, którzy pomogli mi poważaniem

Witam, Tak to wystarczy, częstotliwość na tej produkcji nie jest bardzo wysoka. Ale jeśli chcesz zmierzyć prędkość wentylatora, lepszym wyborem jest przy użyciu wewnętrznego zegara jako licznik i policz to impulsem dla ustalonego okresu. W tym przypadku nie ma potrzeby celownik każdy impuls.

Mam zamiar używać Przerwanie timera 0 i ustawić go na 1 sek. kiedy liczyć timer uruchomi zewnętrzne przerwanie więc liczyć, czy istnieje jakiś impuls i po przepełnienia timera zatrzyma zewnętrzne przerwanie i wysyła wynik do LCD. To co mam zaplanowane. Każdy ma inny pomysł? Bardzo dziękuję za pomoc i uwagę .... Z poważaniem

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back