Pilne: asynchroniczne. protokół do synchronizacji. protokół interfejsu

N

normanmxw

Guest
Witam, poważnie potrzebujesz porady i materiały dotyczące budowy połączenia pomiędzy mikroprocesor intel (protokół asynchroniczny) do synchroniczny SRAM (synchronicznego protokołu). Zarówno interfejs i SRAM są lokalne on-chip komponentów. Wyzwaniem jest, że mój interfejs jest ustalona na 60MHz lokalnego zegara do synchronizacji. I bez zwiększania lokalnych częstotliwość zegara, czy istnieje jakaś alternatywa dla poprawy przepustowości mój interfejs do SRAM? Każda pomoc jest mile widziane. Dziękuję.

Który protokół jest używany i jaka jest częstotliwość zegara procesora Intel?

Cześć, to jest mikrokontroler Intel 8051 ..... sygnały są: szyna danych, magistrali adresowej, sygnały sterujące (Chip Select, Odczyt, Zapis) ... nie ma zegar podłączony do mojego układu. Dlatego właśnie muszę specjalnie interfejs do mojego synchroniczny SRAM, zegar moich żetonów jest max 60MHz.

Oto moje propozycje: 1. Sample & wykryć opadające ALE i zatrzask P0 i P2 na adres górnej i dolnej adres. 2. Wykrywanie odłogowania P3 [6] i P3 [7] do odczytu i zapisu operacji z adresem zablokowane podczas ALE jest reklamacja. Trzeba było tak dużo czasu, aby zrobić I / O z tym wolno MCU. Jeśli potrzebujesz więcej informacji. Mogę pomóc; ^)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back