Pierwsze układ obwodu ze schematów

A

ananish

Guest
jest to możliwe, aby uzyskać układ obwodu za pomocą schematów. Używam garbarza.

nie ma narzędzi do uzyskania układ schmetic w projektowania układów scalonych, ponieważ projektując układ trzeba dużo doświadczenia, a to sztuka.

można uzyskać układ z schematyczny, jeśli masz cyfrowy schemat ... nazywa miejsce i trasy. zwykle analogowe układ jest na zamówienie i co musisz zrobić to sam ... rgds, M

o ile wiem, nawet, aby uzyskać układ cyfrowy schemat, karmimy netlist, a nie schematyczny.

te, które na schemacie, można łatwo uzyskać netlist a następnie układ. działa również z plików VHDL ...

ok. jest to możliwe, aby uzyskać układ z netlist pomocą garbarza narzędzi EDA.

Można to zrobić w dowolny sposób, niekoniecznie trzeba narysować schemat, jest wiele oprogramowania, gdzie można bezpośrednio umieścić komponentu na PCB i trasy na ręcznie rysowane obwodu. Structured approcah jest schematyczny rysować i netlist import w PCB. Powyższe jest skłonny do podejmowania błąd.

O ile wiem, w solarium nie mozesz zrobić to za zwyczaj analogowy układ .. ale w wirtuoz kadencji hv tej funkcji to sprawdzić

SDL-Schemat napędzany opcję układu jest dostępny w kilku narzędzi. Może to być użyte w kilku układów cyfrowych. Oczywiście nie jest to korzystne w analogowe układy. Jednym z głównych problemów w tym przepływ jest, że trzeba wyrównać projektu czy potrzebne są zmiany. Jeśli to zrobisz ECO jest ból!

[Quote = ananish] jest to możliwe, aby uzyskać układ obwodu za pomocą schematów. Używam garbarza. [/quote] Myślę, że nie.

ok. Dziękuję. mam złe informacje dotyczące powyższych. dziękuję bardzo za wyczyszczenie mojej pomyłki. ktoś tu pracuje nad konstrukcja pamięci tak, aby dzielić się pomysłami razem

Nie jest bynajmniej uzyskania analogowe schemat na układ, podczas gdy jest to możliwe w cyfrowych HDL za pomocą lub schematu. HDL - (synteza) -> Brama Netlist - (P & R) -> Layout

schemat jest stosowany do weryfikacji z wylosowanych układ, to nie jest rzecz, że mamy układ z schemat na miejsce auto i droga też po schemat ur ckt, dostajemy od niego jak netlist. edf format i u uzyskać inne netlist z miejsca auto i droga swoją uwagę komórek standardowych. tak to u porównać 2 list sieci dla LVS samo pełnego zwyczaju, tylko zmiany, a nie komórki std u wykonuj urself projektu. nadzieję, że odpowiedzi bye ur Q, Prasad

można uzyskać urządzeń w kadencji od schematic.just przeciągnij i upuść urządzeń schematyczny okna do okna układu. i zmienić menu właściwości ..... Musisz zadbać o trasach ........

można uzyskać urządzeń w kadencji od schematic.just przeciągnij i upuść urządzeń schematyczny okna do okna układu. i zmienić menu właściwości ..... Musisz zadbać o trasach ........

Nie jestem pewien, że można to zrobić przez Tanner ... ale przez Virtuoso XL jest bardzo możliwe W VXL schematu do opcji Układ jest tam które można wywołać urządzeń z schematyczny do płótnie układ ..

Tanner obsługuje również SDL. Gdy schemat jest zakończona, a kiedy zadbali wcześniej, że struktury układu są znane w L-edit (np. tranzystorów MOS, rezystory, czapki itp. nie związane limfocyty T), a następnie podczas korzystania z SDL, urządzenia te są umieszczane w układ automatycznie (wszystkie poprawnie wielkości), z fly-przewody, które pomagają wskazać, w jaki urządzenia powinny być połączone (w zależności od schematu).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back