PICkit3 działa dobrze tylko w trybie debugowania - dlaczego?

B

bednyk

Guest
Witam wszystkich! Mam recntly kupił PICkt3 Debug Express z 44-pin płyty demo z PIC18F45k20 mikrokontrolera. Jestem stoi problem podczas programowania tej płyty demo w trybie release - nic się nie dzieje. Ale gdy jestem w program w trybie debug program działa doskonale dobry. Czy ktoś dostał podobny problem. Byłem w kontakcie z chłopakami Microchip, ale nie otrzymałem rozwiązanie tego problemu. BR, Mike

Mam dokładnie odwrotny problem. Mogę pracować tylko w trybie programowania. W obliczu problemów z trybem debugowania. 44 pin - PIC 18F47J53 Gdy próbuję pracować w trybie debug, większość czasu otrzymuję ten komunikat o błędzie. PK3Err0040: urządzenie docelowe nie jest gotowy do debugowania. Proszę sprawdzić ustawienia bitów konfiguracyjnych i programu urządzenia przed przystąpieniem. Czasami to działa, a czasem nie. Nie wiem, co zrobić z ustawień konfiguracyjnych bit dla trybu debugowania. Czy jest jakaś różnica w ustawienia tych bitów z kompilatora lub z kodu? Nie mogłem znaleźć nic (jak DEBUG bit, o których mowa w wielu kontrolerów) w odniesieniu do błędów w konfiguracji rejestrów bit. Proszę dać mi znać, jak pracować w trybie debug. Jadąc do problemu, Co się dzieje po wybraniu PICKIT 3 programista? Czy to wykryć zarządu cel?

Hi bednyk Czy rozwiązać ten problem? Mam dokładnie to samo. Ja też kupiłem PICkt3 Debug Express z 44-pin płyty demo z PIC18F45k20 mikrokontrolera. To działa OK w trybie debugowania, ale nic w trybie zwolnienia.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back