PicBasic ciąg

G

gzorzi

Guest
Jeśli chcesz ustawić jedną zmienną z tego ciągu "picbasicpro2.34 setup" Czy mogę to zrobić? Dzięki

PICBasic nie zapewnia możliwości obsługi łańcuch, łańcuchy mogą być stosowane tylko z niektórych poleceń. Ale możesz: - stworzyć tablice zmiennych - użyć dyrektywy # DEFINE (inline asm)

Jeśli użyję var byte [20] Czy mogę umieścić ciąg w zmiennej o 1 krok? przykład = "derftgyhuju"? Myślę, że nie mogę zrobić? Nie wiem, # DEFINE dyrektywy można napisać mi przykład? Dzięki

Hi Gzorzi, proszę spojrzeć na: [url = http://www.elektroda.pl/eboard/searchtopic59847-picbasic.html] pytanie Picbasic [/url] mam odpowiedź dla ciebie, możesz spróbować i dać mi znać czy to działa? Tornado

hi Twój przykład var byte [20] = "derftgyhuju" nie jest dozwolone PBP: cry: inne kompilatory jak MBasic pro pozwala na to:? można użyć dyrektywy # define tylko w inline asm, jego nieco bardziej skomplikowane, ale jeśli używasz tablicy ciągów w wbudowanych funkcji, które się struny jak Serin można korzystać z PBP "STR" modyfikator

Nie wiem MBasic ale MBasic używać jak ICD mikrokodu studio plus?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back