PIC18F4550 usb nie jest rozpoznawany

K

kehav

Guest
po podłączeniu PIC18F4550 pop-up pochodzi od okna, które mówi "NIE USB REGOGNISED" proszę o pomoc Czy jest coś złego w moim kodzie źródłowym dla PIC18F4550 dzięki

najprawdopodobniej podłączenia ICSP błędnie

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- postu dodana 13:59 ---------- Poprzedni post był na 13 : 58 ---------- </span></span>
Przy okazji, możesz umieścić kod tutaj? Nikt nie wie, czy są one dobre czy złe

Nie używam ICSP, i mają oddzielny programator ic używam kodu źródłowego mikroc są jakieś sterowniki dla PIC18F4550 ic, które muszą być zainstalowane w systemie operacyjnym Windows

Nie. bez konieczności instalacji sterowników dla Windows ma już sterowniki USB.

Miałem zaprojektowane płyty metodą PIC18F4550 USB keyboard.Intially firmware pracował fine.But nagle USB zatrzymał cudnt detecting.I znaleźć reason.Can ktoś mi pomóc. Myślę, że prawdopodobnie i daję zasilacz do płyty z USB.Will to uczynić różnicę? lub jest problem z powodu connections.Since sprzętu to działa dobrze nie sądzę, nie będzie problemu w oprogramowaniu. Dziękuję.

Czy możesz postu, którego schemat vikky ... nie zmieniają D + i D-pin i nie zapomnij podłączyć oddzielenie kondensatorów między VUSB i podłoże (3 kondensatory 0,001 uF, 0,01 uF i 0.1uF w celu oddzielenia ps.). Kondensator na PIN 18 jest bezsilny. proszę potwierdzić tych połączeń.

Drodzy Sreejith, Dziękujemy za reply.My problem ma resolved.Problem było ze względu na brak sygnału D + i D-lines.or to jest to co i guess.But pracował dobrze pewnego dnia: uśmiech: Vikky

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back