PIC18F452 snu problem

M

Munib

Guest
Chcę korzystać z trybu uśpienia w celu oszczędzania energii konsumpcji mojego MCU PIC18F452

Ja jestem za pomocą oddzielnego 32KHz oscylator dla timer1.what Ja dokonuję, gdy chcę umieścić moje MCU do trybu uśpienia i przełączyć oscylator do timer1 oscilltor a następnie umieścić moje MCU w trybie uśpienia za pomocą snu (); funkcję

I co się spodziewać, że po przepełnienie timer1 jedno przerwanie zostanie wygenerowany i MCU wejdzie w tryb uśpienia automatycznie.

Ale mój MCU raz wprowadzonych w trybie uśpienia nie wychodzi z tego stanu.

Na czym polega problem wszelkie sugestie?
istnieje problem z funkcji sleep ();
Ja jestem za pomocą mikroczipów C18 kompilator

Hi Munib,

Jesteś prawdopodobnie nie ustawienie TMR1 Zgłoś corectly.Musisz ustawić tę flagi tak będzie obudzić ze snu przez minutnik 1:
Cytat:Jeżeli warunek przerwania (przerwania flagi bitowej i przerwać umożliwić bity są ustawione) występuje przed realizacją Sen instrukcja, w instrukcji SLEEP zakończy jako NOP.
W związku z tym, WDT i WDT postscaler nie zostaną wyczyszczone, DO bitowe nie zostanie ustalona, a PD bitów, nie będą usunięte.

Jeśli przerwanie występuje w trakcie lub po wykonaniu Sen nstruction, urządzenie natychmiast budzenia ze snu.
W instrukcji SLEEP zostanie całkowicie zrealizowane przed budzenia.
W związku z tym, WDT i WDT postscaler zostaną wyczyszczone, DO bit zostanie ustawiony bit i PD zostanie wyczyszczona.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back