PIC16F88 Temprature Logowanie

K

kashif_uet

Guest
Dear All Hi!

was successful to the level of saving(logging) the values to External EEPROM but couldnot manage to get back data logged in EEPROM (AT24C02),

Próbowałem PIC16F688 w celu dwóch danych kanałów temprature logger

powiodło się poziom oszczędności (logowanie) wartości zewnętrzny EEPROM ale couldnot udało się odzyskać dane rejestrowane w pamięci EEPROM (AT24C02)

Używane I2C Biblioteka)

http://www.best-microcontroller-projects.com (Autor: - John)o uwagi po

Uwaga: jeśli używasz 16F88 następnie korzystając z modułu I2C w trybie master zatrzyma
Działania RMW więc nie musisz się o to martwić.
do share it with me.

Pierwsze i couldnot pełni zrozumieć o których mowa w wyżej notatki i I wreszcie zdecydował się pójść na PIC16F88 teraz, jeśli ktoś ma kilka przydatnych rzeczy dotyczących tej sprawie PIC16F88
nie dzielić się nią ze mną.Thanks in advance

Kashif: D

Cześć,

Pic16F88 nie I2C Master Mode - Slave tylko jak czytam to ..?

Związek ten nie wynika nic szczególne tak trudno jej znać kod użyłeś i czy faktycznie przepracowanych w pierwszej kolejności.
Chyba trochę banging używane zamiast prawdziwego I2C.

Więcej informacji na kod stosowany pomoże.

Dzięki za odpowiedź Tak, mam ją przeczytać, że PIC16F88 ma I2C w trybie slave, ale doesnot PIC16F688 posiada żadnych portów I2C/SSPI.

I kod dołączony był używany przez Autor do czytania i czasu na DS1307.

I Proteus Działa również mało prawdopodobne, ale wciąż nie jestem w stanie mieć komunikacji szeregowej pomyślnie.

osób, które sugerują, że szybkość transmisji do 57600 jest wyższy i może wykazać jakiś błąd jak ja jestem przy pomocy wewnętrznego zegara.

Jeśli to możliwe można przejść przez moje inne post PIC16F88 tytuł łączności szeregowej.Dzięki z góry

Kashif

Cześć,

Niestety nie mogę pomóc - tylko w asemblerze - miejmy nadzieję, pozostali członkowie mogą pomóc ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back