PIC16F877 programowania przy użyciu MPLAB IDE wersji oprogramowania 8.56

C

clarence501

Guest
Jak zacznę w programowaniu PIC16F877 skonfigurować go jako analogowego na cyfrowe urządzenia CONVERTER? Moja wiedza o programowaniu PIC16F877 jest nadal w poziomie robi zliczający / Countdown timery, Przełączanie portów B, C i D do włączania diody LED. Przerwania, ale jeszcze nie tak dobrze.

Witaj, nie mów, które languague używasz - Assembler, C, Basic? Wystarczy spojrzeć na tym forum i www trhe szukać wielu Pic tutoriale ADC, które są wokół.

Witam, Jeśli używasz PIC16F877 w MPLAB IDE, sprawdź próbkę na poniższy link, [url = http://www.piclist.com/techref/microchip/16f877adsamp.htm] 16F877A / D przykładowych programów [/url] Przeczytaj także rozdziale AD-modułu arkusza z 16F877, ma najlepsze wyjaśnienie. Nadzieję, że to pomaga,

@ Wp100: MPLAB IDE jest oprogramowanie, które wykorzystuje język C. @ DineshSL: Dzięki. By the way, wiesz odpowiednik układu wykorzystywane do realizacji programu próbki? Wolę obwód w PROTEUS - model ISIS.

Hi clarence501, ale przykładowy kod w link w MPLAB-Zgromadzenia; konfiguracji obwodu są wymienione w początku kodu (patrz; CIRCUIT TEST:) Dziękuję,

@ DineshSL: Tak zauważyłem jakiś czas temu, kiedy utrzymywałem czytanie o przykładowy program. Czy istnieje sposób, gdzie można przekonwertować programu próbki do języka C? Nie jestem dobra z języka Zgromadzenia. Jestem bardziej zaznajomieni z języka C ponieważ to, co badamy w naszej Szkole.

Witam, nie mam pojęcia o narzędziu do tego zadania, jedynym sposobem jest pomysł kodu, montaż i tłumaczyć. Dzięki,

możliwe jest używanie języka montażu z oprogramowaniem MPLAB? Bo słyszałem od niektórych moich znajomych, że są one za pomocą języka Zgromadzenia w MPLAB

możliwe jest używanie języka montażu z oprogramowaniem MPLAB? Bo słyszałem od niektórych moich znajomych, że są one za pomocą języka Zgromadzenia w MPLAB
Witam, Assembler jest zwykle instalowany jako część MPlab, wystarczy, aby rozpocząć nowy projekt i wybrać bibliotek Assembler podczas tworzenia projektu. Jednakże, jeśli użyłeś C po co zmieniać - wydaje mnóstwo przykład ADC w sieci w C - oto pierwszy znalazłem [url = http://www.ccsinfo.com/content.php?page=compexamples # ad] CCS, Inc - CCS C Compiler Programy Przykład [/url] Istnieje wiele bardziej szczegółowe tutoriale w C - tylko google.

@ Wp100: Dzięki za informacje łącza .. Teraz mogę zacząć robić moje doświadczenia z tym programem. : D

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back