PIC16F676

C

chevymn1964

Guest
Hello Everyone!Masz krótkie pytanie ....Im problemy ustawienia konfiguracyjne bitów na 16F676 w montażu Chcę, aby korzystać z wewnętrznego OSC z porty ustawione jako I / O Przykład: __config _cp_off & _wdt_off & _pwrte_on & _INTOSC_ ???????
I cant dowiedzieć się, co umieścić po _INTOSC każdym razem aktualizować projektu dostaję błąd mówiąc: Błąd [113] C: \ PROGRAM FILES \ MICROCHIP \ DOCS \ PIC DVM 16F676.ASM 33: Symbol nie wcześniej zdefiniowanych (_INTOSC) Any ideas ?????
Dzięki!

Kod:

_CPD EQU H'3EFF "

_CPD_OFF EQU H'3FFF "

_CP EQU H'3F7F "

_CP_OFF EQU H'3FFF "

_BODEN EQU H'3FFF "

_BODEN_OFF EQU H'3FBF "

_MCLRE_ON EQU H'3FFF "

_MCLRE_OFF EQU H'3FDF "

_PWRTE_OFF EQU H'3FFF "

_PWRTE_ON EQU H'3FEF "

_WDT_ON EQU H'3FFF "

_WDT_OFF EQU H'3FF7 "

_LP_OSC EQU H'3FF8 "

_XT_OSC EQU H'3FF9 "

_HS_OSC EQU H'3FFA "

_EC_OSC EQU H'3FFB "

_INTRC_OSC_NOCLKOUT EQU H'3FFC "

_INTRC_OSC_CLKOUT EQU H'3FFD "

_EXTRC_OSC_NOCLKOUT EQU H'3FFE "

_EXTRC_OSC_CLKOUT EQU H'3FFF "

chevymn1964 napisał:

Hello Everyone!
Masz krótkie pytanie ....
Im problemy ustawienia konfiguracyjne bitów na 16F676 w montażu Chcę, aby korzystać z wewnętrznego OSC z porty ustawione jako I / O Przykład: __config _cp_off & _wdt_off & _pwrte_on & _INTOSC_ ???????

I cant dowiedzieć się, co umieścić po _INTOSC każdym razem aktualizować projektu dostaję błąd mówiąc: Błąd [113] C: \ PROGRAM FILES \ MICROCHIP \ DOCS \ PIC DVM 16F676.ASM 33: Symbol nie wcześniej zdefiniowanych (_INTOSC) Any ideas ?????

Dzięki!

Dzięki za pomoc.Jego zabawne, jak łatwo to może skierować Cię w PĘTLI ....Teraz, czy mogę się dowiedzieć jak pracować ADC wszystko byłoby świetnie!lol

chevymn1964 napisał:

Dzięki za pomoc.
Jego zabawne, jak łatwo to może skierować Cię w PĘTLI ....
Teraz, czy mogę się dowiedzieć jak pracować ADC wszystko byłoby świetnie!
lol

Hey everyone!Mam jeszcze inny problem ....Im próbuje dowiedzieć się, jak korzystać z adc na RA0 a następnie wyświetlanie wyników na lcd w woltach ....Ja jestem przy użyciu ra0-ra3 jak wejść i ra4 jako wyjście ...portc jest jako wszystkie wyjścia dla LCD ....Tutaj jest dziwne części ......Kiedy uruchomić kod w MPLAB to będzie działać dobrze i mogę wyświetlać tekst na obu liniach (16x2) bez porblem aż przeczytać ADC, a następnie konwertować b2bcd wyświetlane na wyświetlaczu LCD.Unstead wyświetlania do portc mogę zobaczyć trisc bitów przełączania, ale powinny być one przesłane do portc ???????Dodano po 7 minut:Nevermind!Masz jej pracy!Byłem zły wyboru banków do resuth & resultl .................

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back