pic z 2 baterii związku

• Thread starter hiren.dave@bhuved.com
  • Start date
H

hiren.dave@bhuved.com

Guest
Witam, moja aplikacja jest chcę użyć dwóch baterii 12V, z mojego obwodu. W której gdy jeden akumulator pracuje od drugiego musi być ładowania i vice versa. Więc jeśli moja bateria b1 jest rozładowany do 11V z 12V niż baterii b2 musi być podłączony do mojego obwodu i B1 baterii powinny być podłączone ładowania i vice-versa. dla tej aplikacji i projektowania układów dzielnik napięcia, który dzieli napięcie liniowo do 5V. Podaje się do PIC18F4550. pic przeliczy tę analogowej na cyfrową, a kiedy zmiana jest czymś więcej niż 1 V, to wysoki szczególności pin. Teraz program jest zakończona i chcę podłączyć przekaźnik na wyjściu PIC. Więc co sterujący przekaźnik i przekaźnik powinien używać? inny prosta logika dla mojej aplikacji??

Witam, chcę podłączyć przekaźnik na wyjściu PIC. Więc co sterujący przekaźnik i przekaźnik powinien używać? inny prosta logika dla mojej aplikacji??
Witam, wybór przekaźnika zależy i prądu i V przekaźnik trzeba obsłużyć. 12V DC jest typowym napięcie do pracy cewki. Oto dwa wzory, prosty tranzystor, jeśli tylko mają jeden lub dwa przekaźniki, BFY51/52 i 2N2222 i 2N3704 / 5 tranzystorów odpowiednie lub IC kierowcy, jeśli potrzebujesz kilku przekaźników. Należy pamiętać, że schemat do IC jest poprawne, rezystory wejściowe i wyjściowe są diody wbudowane w chip.

Witam, moja aplikacja jest chcę użyć dwóch baterii 12V, z mojego obwodu. W której gdy jeden akumulator pracuje od drugiego musi być ładowania i vice versa. Więc jeśli moja bateria b1 jest rozładowany do 11V z 12V niż baterii b2 musi być podłączony do mojego obwodu i B1 baterii powinny być podłączone ładowania i vice-versa. dla tej aplikacji i projektowania układów dzielnik napięcia, który dzieli napięcie liniowo do 5V. Podaje się do PIC18F4550. pic przeliczy tę analogowej na cyfrową, a kiedy zmiana jest czymś więcej niż 1 V, to wysoki szczególności pin. Teraz program jest zakończona i chcę podłączyć przekaźnik na wyjściu PIC. Więc co sterujący przekaźnik i przekaźnik powinien używać? ?? inny prosta logika dla mojej aplikacji
Ty dawca potrzebne 2 baterie, wystarczy baterii zarządzanie naładowania baterii musi zostać uruchomiony tylko wtedy, gdy zasilanie sieciowe jest niedostępne - w przeciwnym razie układ może działać na sieci zasilającej i dawca wykorzystać przekaźnik w obwodzie zasilanym z akumulatora (chyba że masz jakieś ultra niskie przekaźnik), jeżeli część instalacji jest wymagana Mostki zrobić lepiej

Dziękuję bardzo wp100. Hi amu_cpln, przyjaciel, naprawdę chcę 24V DC. więc muszę korzystać z dwóch baterii. b1 bateria jest już z urządzeniem i jest ładowania (12V). inny b2 akumulator będzie podłączony przez mnie, aby uzyskać 24V DC. więc chcę zarządzać B2 i dodatkowy trzeci baterii b3 dać stałe 12V. Teraz położę dwie baterie szeregowo, a dostaniesz 24V. jeśli akumulator b2 zrzuty do 11V niż baterii b3 będzie podłączony i akumulator b2 zaczyna ładowanie i vice versa.

hehe .. nadal nie potrzebują 2 baterie w rozmawiasz z 3 bateriami teraz) google dla regulatora napięcia doładowania .. można wybrać z szerokiej gamy układów nawet 3,7 V akumulator może dać Ci stabilną 24 volt

hehe .. nadal nie potrzebują 2 baterie w rozmawiasz z 3 bateriami teraz) google dla regulatora napięcia doładowania .. można wybrać z szerokiej gamy układów nawet 3,7 V akumulator może dać Ci stabilną 24 volt
Dzięki przyjacielem sugerując mnie. Zrobiłem głupi błąd.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back