PIC lub BasicStamp?, PICBasic lub PBASIC?

A

AlexNadal

Guest
Cześć, dobrze, że prawie comvince korzystać PIC w moim Proyect, także dlatego, że będę używał differents pics fot. różnych aplikacji, moje pytanie jest tylko dla mojej informacji, co różni się w poszczególnych PBASIC i PICBasic o Basic Stamp and pics?

dzięki

Hi Alex,

PBASIC i PicBasic są języki programowania wykorzystywane do programowania konkretnych rodzajów mikrokontrolerów.PBASIC służy do programu podstawowego Znaczki z.PicBasic służy do PIC programu.

Zacząłem Basic Stamp, przeniósł się do Basic Stamp 2.Po tym, jak dowiedział się, co mi potrzebne do nauki, dowiedziałem się, że PIC są znacznie tańsze, szybsze i bardziej flexability.Basic Stamp 2 kosztuje około 50,00 dolarów.PIC cna kosztów można w dowolnym miejscu z 1,00 dolarów USA do $ 10-15 PLN w zależności od tego, co ma swoje funkcje w mikroprocesorze.Możesz przejść do www.microchip.com aby zobaczyć, co jest do zaoferowania w odpowiedzialne i można goto www.parallax.com i sprawdzić, co mają do Offerin Basic Stamps.Nie ma nic złego z ich rzeczy.To zaspokaja zapotrzebowanie w tej dziedzinie i jest naprawdę świetny sposób na naukę o Micros!Ostatnio Basic Stamp 2 projektu i został zbudowany w 2003 roku.Jest to system ostrzegania o ruchu, który ostrzega kierowców, gdy tory są zablokowane.Światła zarejestruj doradzając im, że za rogiem, gdzie nie widać jest pociąg przejściach, który jest blokowany i może warto rozważyć będzie inaczej.3 lata później i nadal działa świetnie!Inżynierów miasta były naprawdę zadowolony z nim.To również monitoruje temperaturę w szafie i włącza albo grzejnik lub wentylatora na podstawie temperatury.PBASIC nie było trudne do nauki w ogóle.

Po zrobieniu tego projektu widziałem książki Chuck Hellebuyck prawo PIC Programming with Basic.Zapoczątkowała mnie do PICBasic.Po widziałem ograniczenia tego kompilatora przeszedłem do PICBasic Pro.Muszę powiedzieć, że żaden z tych rzeczy jest tanie.Ale piszę ją na moim podatków biznesowych.Musisz zrozumieć, że dla PBASIC Basic Stamp 1 uaktualnienia PIC Basic zdjęć oraz PBasic2 uaktualnienia PICBasic Pro.www.melabs.com jest Stwórcą PICBasic i PIC Basic Pro kompilatorów.Oboje pochodzą z pisania kodu programu o nazwie Microcode Studio.Możesz również zobaczyć rzeczy w www.rentron.com.Bruce, właściciel posiada liczne tutoriale na swojej stronie i jest dobrym źródłem wiedzy na wiele w tej dziedzinie.Możesz także goto PICBasic forum na www.picbasic.co.uk.Nie mają fora zarówno programy kompilator i wielu ludzi pomocne odpowiedzi na Twoje pytania.Robią zachęcamy do korzystania z instalacji SZUKAJ pierwsze jak będziesz szybko zobaczyć, że wiele tematów są odbierane w kółko.

Istnieje wiele innych form języka BASIC tam w tym Mikrobasic i MBasic.Możesz Google dla tych.Mikrobasic ponad Jugosławii myślę.Są również wielką prototypów i urządzeń badawczych.Jeśli dostanie poważną z tych rzeczy programowania wtedy naprawdę powinna inwestować w EasyPIC4.Porównując ją do wszystkich innych "zabawek" tam, ten jest jednym z najniższych kosztów systemów ale masz tyle dla pieniędzy.Mam EasyPIC 2.Great tool!

Mam nadzieję, że odpowiedzi na swoje pytania i daje wystarczająco dużo informacji, aby Ci hooked.

Have a nice day,

BobK: D

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back