PIC lub ARM? - Doradztwo potrzebne

J

junglejenny

Guest
Witam, jestem projektowania nowego produktu i szukam w dwóch różnych procesorów. ARM7 TDMI (Samsung S3F441FX) lub PIC 16F877. W rzeczywistości są one porównywalne w cenie, ale gdzie ARM będzie w jego najbardziej podstawowej formie, PIC będzie działać pełną parą. Dużym problemem jest dla mnie jednak pobór mocy. Mój produkt jest na baterie i chcę go uruchomić jak najdłużej. Co panel polecacie? JJ

S3F441FX wydaje się mieć 256K Flash, 8K RAM, 6x16-bitowy zegar, a tylko 19 I / O. F877 Czy 8K flash 368 bajtów pamięci RAM i 33 I / O + ADC, ale power down mode (subclock przez TMR1 i snu bm.) W celu zmniejszenia poboru prądu. Nie do Twojego pytania, ale ARM o porównywalnej ceny z PIC mnie zaskoczyło. Mają zupełnie inne funkcje. Jestem świadomy ceny PIC objętości, ale nie mają pojęcia o pochodnych ARM. Chociaż to zależy od objętości, co jest cena S3F441FX? Pozdrawiam [quote = junglejenny] Witam, jestem projektowania nowego produktu i szukam w dwóch różnych procesorów. ARM7 TDMI (Samsung S3F441FX) lub PIC 16F877. W rzeczywistości są one porównywalne w cenie, ale gdzie ARM będzie w jego najbardziej podstawowej formie, PIC będzie działać pełną parą. Dużym problemem jest dla mnie jednak pobór mocy. Mój produkt jest na baterie i chcę go uruchomić jak najdłużej. Co panel polecacie? JJ [/quote]

Witam, może nam powiedzieć, ile kosztuje S3F441FX ARM, w którym objętość. Bardzo Ciekawe do, jeżeli są one tym samym poziomie cenowym jak rodziny PIC16. Z pozdrowieniami, LTG

Witam wszystkich ... ARM | | PIC Cóż, wszystko zależy .. z dnia ... co? chcą sprzedać twój produkt? dobry - jeśli applic. z baterii kupię, jeśli akumulator jest zawsze

Jeśli musisz wybrać między PIC i ARM wybrać ARM. To uC jest bardziej wydajny niż PIC i będzie bardziej skalowalna. Ma pwer trybów zarządzania i wielu producentów są za pomocą tego rdzenia. Katos PS Całkowicie zgadzam się z Dainis, Jeśli masz krytyczne aplikacje pobór mocy, sprawdzać rodziny MSP430 Texas

Dziękujemy wszystkim za pomoc. Zdecydowałem się na ARM. Jednym z głównych powodów jest to, że tworzenie dla ARM zajmuje dużo mniej czasu. Również projekty zawsze mają tendencję do wzrostu. Z ARM, chciałbym być w przyszłości korekty projektu. Istnieje jeszcze druga część mojego problemu. Proszę sprawdzić, czy można pomóc na: http://www.elektroda.pl/eboard/viewtopic.php?p=195157 # 195157 Wiele odniesieniu do wszystkich. JJ

Witam wszystkich, trochę off topic może, ale dla mnie bardzo ważne: możesz mi powiedzieć gdzie mogę dostać S3F441FX/S3F443FX żetony w małych ilościach (1-5szt)?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back