pic 16f877A transferu danych z konwertera ADC i wyświetlacz LCD

D

demetal

Guest
Witam, mam do przesyłania danych cyfrowych po konwersji ADC (z czujnika) i wysłać go innym PIC16F877A , gdzie trzeba, aby wyświetlić wynik w lcd ... Używam mikroC kompilator ... Nie wiem jak napisać kod do działania ... jeśli ktoś zna kodu proszę o pomoc .....: grin:

Możesz użyć SPI lub I2C protokołu konfiguracji komunikacji między dwoma 16F877As Poniższy przykład używa protokołu I2C: Kod pic na I2C Master / Slave komunikacji [/URL] SSP PIC Urządzenia i Moduły MSSP na slave I2C komunikat [/URL]

Przede wszystkim należy zwrócić uwagę podczas zajęć, że wziąłeś, po drugie, spróbuj w przykładach dołączonej do kompilatora, trzecie, spróbuj napisać kawałek kodu, a następnie poprosić o pomoc. Nikt nie będzie zrobić swoją pracę domową.

Witam, Dziękujemy za porady typu .... jestem nowy w tej dziedzinie .... Nie wiem zbyt wiele o mikrokontrolerów PIC jak i studiował tylko o kilka cech, 8051 w klasach ....[ COLOR = "Silver"] [SIZE = 1 ]---------- post dodane na 19:17 ---------- Poprzedni post był o 19:13 ----------[/SIZE] [/COLOR]
Możesz użyć SPI lub I2C protokołu komunikacji konfiguracji pomiędzy dwoma 16F877As Poniższy przykład używa protokołu I2C: Kod pic na I2C Master / Slave komunikacji [/URL] SSP PIC Urządzenia i Moduły MSSP na slave I2C komunikat [/URL]
[/color] Witam, Dzięki za powstawanie ... ale jestem zainteresowany UART jeden sposób komunikacji tj.; z tx jednego pic do rx innego pic.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back