PIC 16F84A Kryształowej Dont pracy?

W

wolf12

Guest
Używam RC obwodów jak konfiguracja ossilator dla 16F84A. Pracują dobrze. Ale teraz, kiedy próbuję użyć 4MHz lub 10MHz kryształ, nie działa, nawet dla programu miga dioda LED. Czy muszę coś zmienić w programie podczas zmiany konfiguracji oscilator? (Język Zgromadzenie używane)

Czy zdajesz sobie sprawę oscylatora bity związane z konfiguracją ("bezpieczniki")? Musisz zmienić domyślną konfigurację RC XT oscylatora, ustawienie FOSC1 na '0 '.

Czy zdajesz sobie sprawę oscylatora bity związane z konfiguracją ("bezpieczniki")? Musisz zmienić domyślną konfigurację RC XT oscylatora, ustawienie FOSC1 na '0 '.
No i nie wiem, to zrobić w banku 0 lub 1? bcf FOSC1 działa? Czytałem arkusz i mówi o 2007h zarejestrować.

if u używasz MPLAB IDE u można ustawić config bitów oddzielnie odznaczając opcję "bitów konfiguracji ustawić w kodzie", zestaw oscylator do "typu HS" .. mam nadzieję, że prace

Jego bezpiecznik konfiguracji, nie zarejestrować pliku. Musisz ustawić na etapie programowania, to nie można zmienić pod kontrolą programu, jeśli nie byłoby wypadku procesor! Można ustawić go ręcznie lub wstawić konfiguracji w pliku HEX, jeśli assembler pozwala to zrobić. Większość sprzętu programowania sprawdzi, czy konfiguracja jest przechowywana w pliku HEX i jeżeli uzna to ustawić konfigurację dla Ciebie. Dla 4MHz można użyć XT lub w trybie HS, na 10MHZ używać tylko w trybie HS. Jedyna różnica pomiędzy XT i tryby HS jest wzmocnienie wewnętrznego oscylatora, istnieje szeroki obszar pokrywają około 4MHz gdzie oba będą działać równie dobrze. Brian.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back