PFD-CP Liniowość pomiarów

M

Mazz

Guest
Wszyscy

wszyscy wiemy, że opłaty pomp stosowanych w pełni zintegrowany RF synth posiada określony poziom nieliniowa charakterystyczne: wstrzykuje opłat
vs fazy sygnału wejściowego różnica nie jest pefectly liniowy.
Ten nielinearnych wpływ na zachowanie się głównie na PLL ostrogi, zwłaszcza w architekturze sigma-delta.

Chcę zmierzyć w laboratorium (tylko PFD-CHP,
a nie całego PLL).

Mój pomysł jest podstawowym (jeśli nakłady na PFD są dostępne) wstrzyknąć dwa sygnały, z bardzo kontrolowane fazy (faza dokładności <<1deg) i zmierzyć średnią prądu podczas ładowania pompy wyjścia do obliczenia wstrzykuje opłat.

Czy ktoś ma podpowiedź, schematy, schemat bloku na pracownia charakterystyka technik opłat pompy nieliniowość?
Czy ktoś ma doświadczenie w tym?Wszelkie inne techniki pomiaru?
Jak do generowania i kontroli tej fazy przesunięte sygnały z odniesienia w zakresie 10-40MHz?

Thank you in advance
Mazz

Myślę, że można generować tunable przesunięcia fazy z wszystkich przejścia przez filtry maded analogowe Mnożniki lub OTA wzmacniacze,
a następnie z VNA jako sygnał generatorn (później już dobrze znane PLL VCO na czyste źródła sygnału VNA), rozdziela sygnał fazy shifter w dwóch można mierzyć dokładne fazy pomiędzy "w fazie" i przesunięte sygnały z VNA i wreszcie niski przebieg filtr i dokładne woltomierz ...

BR

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back