PCB Pomoc potrzebna - podział, weryfikowania shematic

S

shabbs

Guest
Hi, Iam nowe do projektowania PCB, mam duży schemat-Jak można zrobić podział, to znaczy uczynić indivudual obwodów i połączyć jedno z drugim? -Jak można verifiy shematic pracuje properly.Where zacznę (mam pomysł, że trzeba symulować za pomocą SPICE)? -Chcę, aby 4 warstwy PCB, wiem o dwóch stronie PCB górnej warstwy zwykle jest moc i bottem jest GND.So w jaki sposób i zawierające 4 układ warstw w Eagle? Pomoc jest naprawdę doceniane. ! Z Shabbs zakresie

Witam, Przede wszystkim masz schemat z you.Is go w OrCAD oznacza przechwytywanie Schemat format. DSN? Jeśli jej w formacie. Dsn następnie przypisać ślady PCB w właściwości poszczególnych części i następnie wygenerować netlistę. To netlist zaimportować w narzędzie PCB Design .. będziesz miał wszystkie części i ich połączeń, jak na sch ... następnie iść do przodu z miejsca i trasy. Jeśli nie jesteś pewien, o pracy układu, należy spróbować symulacji za pomocą PSPICE. Planujesz 4 warstwy stosu up.I nie był używany Eagle ale myślę, że podobnie jak inne narzędzia eda Góra i dół są routing warstwy i można przypisać dwie warstwy wewnętrznej jak samoloty dla VCC i GND. Mam nadzieję, że te informacje pomogą .... jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości pls dyskutować .... njoyyy!

Myślę, że Shabbs może być pytaniem po rozdzieleniu jego schemat się na mniejsze? W takim przypadku trzeba b czytania na "hierarchii" i jej metody rysowania dla schematu programu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back