PCB środki ostrożności dotyczące trasy kanałów głosowych

V

Vonn

Guest
Hi Guyes
Czy istnieje precausions podczas trasy kanałów komunikacji głosowej stosowania PCB.Mam zaprojektowane karty ale słyszę hałas przy przełączyć się na kanał głosowy w tym samym czasie kanałów danych działa poprawnie

Cześć,

Należy zachować analogowych i cyfrowych elementów procesu projektowania oddzielnie.Analogowy i analogowy PWR GND dla układów analogowych i cyfrowych sam.Łącza analogowe ziemi cyfrowe gnd tylko w jednym punkcie, to samo do zasilania.Nie rób pętli.Należy użyć 4 layers PCB, z dwoma płaszczyznami.Trasa cyfrowych śladów przez Digital samoloty tylko same dla analogowych.Nie pokrywają analogowego na cyfrowe samolot i vice-versa.Jeżeli nie jest możliwe (PCB 2 warstwy), zachować w jak największym stopniu ślady głos z układów cyfrowych, zwłaszcza w autobusach i zegarów.Surround ślady głos z miedzi podłączone do analogowej GND.

Najlepszy,
/ pisoiu

Co jest najbardziej zalecane narzędzie dla integralności sygnału, słyszałem, że @ Legro jest najlepszy, ale chcę się upewnić, że!
oraz za wszelkie narzędzia integralności sygnału, jest możliwe, aby ustawić ustawienia na to, aby poinformować go, że na przykład te Ścieżki edukacyjne / utwory są słowa i to zaprogramowane wziąć pod uwagę środki zapobiegawcze kierowanie takich sygnałów?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back