Parzystych i nieparzystych impedancji tryb połączeniu linii mikropaskowej

R

rkunnath

Guest
Witam wszystkich Próbuję zaprojektować mikropaskowa połączeniu filtr pasmowy linii i określeniu długości linii i parzystych i nieparzystych impedancji trybie. Ale w końcu wpadłem na problem z symulatora EM. Pytanie brzmi: Jak mogę określić parzystych i nieparzystych impedancji w połączeniu linii mikropaskowej? Iam pomocą Momentum i zrobiłem co następuje: 1.Drew prosty w połączeniu linii o długości (L), szerokość (W) i odstępy (S). 2. Zdefiniowane sieci jako różnica 2-port sieciowy (Każda para portów na każdym końcu prowadzony jest różnie). Zdecydowany Parametry S jako nawet. 3. Zdefiniowane sieci jako common-mode 2-port sieciowy (Każda para portów na każdym końcu jest napędzany common-mode). Zdecydowany Parametry S jako dziwne. 4. Pytanie brzmi: Jak określić Zeven i Zodd od dziwne i nawet? Czy to sformułowanie poprawne? Czy odpowiedź zależy od impedancji portu i powinien dodatkową długość być dodane do wyeliminowania niezgodności trybu? Jaki powinien być impedancji portu na 50 ohm systemu? 5.I nie jestem w stanie uzyskać odpowiedzi wszędzie blisko, że obliczona przez linię Calc. Dostojni członkowie, szukam Twojej pomocy. Dziękuję bardzo. Rajesh

Proponuję Ci kopię SonnetLite na www.sonnetsoftware.com (bezpłatna, nie ma czasu, pracuję dla Sonnet), zainstalować, należy przejść do Pomoc-> Tutorial. O 45 minut później będziesz miał solidną wiedzę z Sonnet. Następnie przejdź do Pomoc-> Szukaj Pomoc Na, a następnie wpisz "nawet w trybie". Kliknij na pierwszy dokument znaleziony, "Korzystanie z parzystych i nieparzystych Parametry Mode". Daje to bardzo szczegółowe odpowiedzi na swoje pytanie. Następnie można przystąpić w Sonnet, lub w Momentum, a nawet w obu aby upewnić się, robisz to poprawnie. Analiza Sonnet rzeczywiście oblicza impedancje i wyświetla je zaraz po S-parametry, więc nie musisz ustalić to z S-parametry.

również potrzeba odpowiedzi żadnych komentarzy zostaną docenione.

faktycznie znaleźć powód podczas korzystania z portu różnicy, impedancja masz to dwa razy dziwne impedancji, natomiast w przypadku korzystania wspólnego portu, impedancja jest o połowę nawet impedancji.

hi iam zbyt seatrching dla tej samej impedancji parzystych i nieparzystych trybie, po prostu znalazłem stronę, może być pomocne u, wizyta u tej witryny może trochę o tym pojęcia. jeśli u dostać odpowiedź mnie, potrzebuję małej pomocy dotyczącej tego [url = http://wcalc.sourceforge.net/cgi-bin/coupled_microstrip.cgi] W połączeniu Microstrip analizy / syntezy [/url]

To wygląda dobrze. Dziękuję za odniesienia
hi mój projekt jest projekt pasmowego filtru pasma Ku pomocą ie3d symulator, jeśli potrzebujesz pomocy dotyczącej tej pytają mnie, w miarę możliwości będzie zrobić.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back