R
rkunnath
Guest
Witam wszystkich Próbuję zaprojektować mikropaskowa połączeniu filtr pasmowy linii i określeniu długości linii i parzystych i nieparzystych impedancji trybie. Ale w końcu wpadłem na problem z symulatora EM. Pytanie brzmi: Jak mogę określić parzystych i nieparzystych impedancji w połączeniu linii mikropaskowej? Iam pomocą Momentum i zrobiłem co następuje: 1.Drew prosty w połączeniu linii o długości (L), szerokość (W) i odstępy (S). 2. Zdefiniowane sieci jako różnica 2-port sieciowy (Każda para portów na każdym końcu prowadzony jest różnie). Zdecydowany Parametry S jako nawet. 3. Zdefiniowane sieci jako common-mode 2-port sieciowy (Każda para portów na każdym końcu jest napędzany common-mode). Zdecydowany Parametry S jako dziwne. 4. Pytanie brzmi: Jak określić Zeven i Zodd od dziwne i nawet? Czy to sformułowanie poprawne? Czy odpowiedź zależy od impedancji portu i powinien dodatkową długość być dodane do wyeliminowania niezgodności trybu? Jaki powinien być impedancji portu na 50 ohm systemu? 5.I nie jestem w stanie uzyskać odpowiedzi wszędzie blisko, że obliczona przez linię Calc. Dostojni członkowie, szukam Twojej pomocy. Dziękuję bardzo. Rajesh