Parallel port w XP

M

mustang82

Guest
Witaj,

Muszę danych wyjściowych przez port równoległy do kontroli niektórych urządzeń.Ale używam XP z dodatkiem SP2, która powoduje wiele ograniczeń dotyczących dostępu do portu równoległego.Znam sys plik o nazwie watpara.sys którego kopię i rejestracji w systemie Windows / System 32 folder usuwa to ograniczenia w systemie Windows 2000.Jeśli ktoś z was wie o tym stosuje się jej w systemie Windows XP too.Czy istnieją inne alternatywy dla swobodnego dostępu do portu równoległego, niezależnie od stosowania konkretnego oprogramowania.

Chcę swobodny dostęp, jak oni na 98 lub 95.

Dzięki

cześć
zobacz www.logix4u.net
usful, która zawiera wiele informacji na temat portu równoległego i rozwiązań oraz XP.

Oto strony pełne informacji i narzędzi.Moja ulubiona jest PortTalk:
http://www.lvr.com/parport.htm

Spróbuj z tym niektóre sugestie:

- Następujący wpis rejestru będzie zatrzymać sprawdzanie systemu Windows XP na nowe połączenia drukarki: [HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ ControlSet001 \ Services \ Parport \ Parameters] "DisableWarmPoll" = dword: 00000001

- Spróbuj wyłączyć Windows sterownik portu równoległego.Na niektórych komputerach może to być port równoległy niedostępne.

Możesz użyć tych sterowników: porttalk, UserPort, Port95nt, jeśli chcesz ten plik mogę przesłać

Dziękuję wszystkim za sugestie, ale nie chcą używać oprogramowania, ale raczej pewne zmiany w rejestrze lub połatany dll itp. Mirvidon, mógłbym spróbować rozwiązania, ale powinno być nieszkodliwe działanie jako drukarki przywiązuje również do tego samego portu równoległego .

hr_rezaee napisał:

cześć

zobacz www.logix4u.net

usful, która zawiera wiele informacji na temat portu równoległego i rozwiązań oraz XP.

Pracuję z par.port w Windows NT (XP w zestawie).
Pole jest nieznany \ nieudokumentowanych chip \ analizy sygnału.Zwykle odbywa się poprzez tworzenie pewnych brzydkie urządzenia (co jest złapać sygnał IR, RF lub cyfrowe z chip), połączony z PP.Jeżeli masz pełną kontrolę (bez głupich polityki sterownika systemu Windows) możesz go ~ 1mH stopy pomimo deklarowanych 400 KH.
Sposób to zrobić - kierowca, który daje pierścionek 3 app, że nazwał go dostępu do niektórych portów, zmieniając IO mapy procesu.Następnie można pracować zwykle w \ OUT poleceń bezpośrednio z pierścienia 3 app.

Pomysł kierowca nie jest mój, wybrałem go z cztery F, a tylko nieco zmodyfikowane.Oryginalny pomysł i sterownik można uzyskać tutaj
hxxp: / / ghirai.com / skrzynia / files / masm_KMDKit_and_Tutorial.zip

Pisałem tutaj jest bardzo prosty przykład, jak wielka dostępu ring3 aplikacja do IO z PP Porty

zainstalować userport.zip na współpracę port równoległy w języku C, C , JAVA.Aby uzyskać więcej szczegółów na temat patrz moja książka

Moje doświadczenia w PARALLEL PORT relacje
można go pobrać z grupy Yahoo booksbybibin
http://groups.yahoo.com/group/booksbybibin/

System Windows 2000 i XP mają ograniczenia w dostępie do zasobów sprzętowych przez to adresy można tego uniknąć poprzez ograniczenie dostępu do portów przez to kierowcy przy użyciu następujących API Functions

1 - Aby otworzyć port równoległy użyć następujących funkcji
hDevice = CreateFileW (
"LPT1",
GENERIC_READ | GENERIC_WRITE,
FILE_SHARE_READ | FILE_SHARE_WRITE,
NULL,
OPEN_EXISTING,
0,
NULL);

2 - napisz do portu równoległego stosowania następujących funkcji
DeviceIoControl (
hDevice,
IOCTL_PP_WRITE_DATA,
I jakości,
sizeof (wartość)
& FakeByteForDriverBug,
sizeof (FakeByteForDriverBug)
I przeniesienia,
NULL);

3 - dostęp do sworzni kontroli wykorzystania
DeviceIoControl (
hDevice,
IOCTL_PP_WRITE_CONTROL,
I jakości,
sizeof (wartość)
& FakeByteForDriverBug,
sizeof (FakeByteForDriverBug)
I przeniesienia,
NULL);

4 - kołki do odczytu stanu wykorzystania
DeviceIoControl (
hDevice,
IOCTL_PP_READ_STATUS,
NULL,
0,
pValue,
sizeof (UCHAR)
I przeniesienia,
NULL);

5 - i wreszcie, aby zamknąć paralllel portu (trzeba go zamknąć po zakończeniu pracy, aby ją Funkcja dostępna dla innych programów) wykorzystania
CloseHandle (hDevice);

tych funkcji można korzystać z dowolnego języka programowania (są one wbudowane w sam system operacyjny) oraz praca w Win 98 do Win XP

zajrzyj do dokumentacji kompilatora więcej informacji
Należy również zauważyć, że nie ma książce opisano te funkcje, tylko dokumentacji kompilatora nie tak.

dla furthur informacji można znaleźć w załączonym pliku C

Powodzenia
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Możesz używać tej biblioteki.
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Każdy organ wie, port równoległy program sniffer, który mógłby pracować na XP?

Chcę, aby wyświetlić w ruchu, może ktoś mi pomóc do projektowania układów.

sss123 napisał:

Każdy organ wie, port równoległy program sniffer, który mógłby pracować na XP?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back