PAR sukces, symulacji nie

T

thepiper

Guest
Witam wszystkich, używam ise 9.2i dla mojego projektu, a PAR będzie działał poprawnie i spełnia wszystkie moje ograniczenia bez błędów czas, ale kiedy i uruchomić symulację, zgłasza wielu ostrzeżeń wszelkiego rodzaju (trzymaj / naruszenie konfiguracji ... ), co może być problem?

Jest to możliwe. Na przykład, jeśli nie jest resetowany odzysk / usuwanie problemu, to cant znaleźć chyba że szczególny czas dla sygnału jest przechwytywany w ograniczenie czasowe. Istnieje możliwość, że reset w testbench, narusza to czasy i ostrzeżenie jest generowane. Czy mógłbyś wyjaśnić, co pan ograniczenia przewidzianego czasu i jakie są wykroczeń?

moje ograniczenia to tylko podstawowego okresu i przesunięcia ograniczenia i ostrzeżenia są X_FF Pulse Width Wysoka naruszenia przez RST; X_FF HOLD NARUSZENIE X ON I STOSUNKU DO CLK; X_RAMB16_S9_S9 HOLD Wysoka naruszenia przez DIA (7) W ODNIESIENIU DO CLKA; X_RAMB16_S9_S9 USTAWIENIA Wysoka naruszenia przez DIA (6) W ODNIESIENIU DO CLKA;

Szerokości impulsu violationon rst może wystąpić, jeśli ur impulsu reset może być bardzo mniejsze niż wykryć reset. Zwiększenie szerokości impulsu ur zresetować .. za naruszenie "HOLD Wysoka naruszenia przez DIA (7) W ODNIESIENIU DO CLKA" sprawdzić poniższy link. http://www.groupsrv.com/computers/about103463.html

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back