palmprint uznania Matlaba kod URGENT

S

shimaa_3011

Guest
hi all
Jestem nowy na tej grupie, mam projekt palmprint uznanie system, a tak dużo czytam na ten temat i mam rozumieć, ale i twarze niektórych problemów rozpoczęciem programowania, i potrzebujesz pomocy w przy obecności etapie ustalania powierzchni interesów w palmowego obrazu.
Czy ktoś może mi pomóc.
UWAGA mój kod w Matlab.
dzięki

Musisz być bardziej szczegółowe.Proszę dać nam większą opis
tego projektu?Czy dowolny obraz próbki?jaka część dłoni chcesz być regionu w celu analizy tego?

dzięki za zainteresowanie
projektu jest, aby tożsamość uznanie za pomocą palmprint.
wejście do systemu obrazy do palmtopów i musimy wyodrębnić obszar interrest od niego jak wyświetlane w następujący rysunek.
technika jest następujące:

Krok 1.Zastosuj filtr lowpass, takich jak wygładzanie Gaussa, do oryginalnego obrazu, A próg, TP, jest wykorzystywany do konwersji obrazu do convolved binarny obraz,

Krok 2.Uzyskać granice luk (Fx; FY), między palcami granicy śledzenia przy użyciu algorytmu (patrz rys.. C).

Krok 3.Compute tangens dwóch luk.Niech (x1, y1) i (x2, y2) być żadnych punktów (F1x; F1y) i (F2x; F2y), odpowiednio.Jeśli mimo tych linii przechodzącej
dwa punkty spełnia nierówność (Fiyj> = mFixj c) dla wszystkich i oraz j (patrz rys.. d),
a następnie linii (y = mx c) uważany jest za tangens dwóch luk.

Krok 4.Line up (x1, y1) i (x2, y2), aby osi Y w układzie współrzędnych palmprint i wykorzystanie linii przechodzącej przez punkcie środkowym tych dwóch punktów, które jest
prostopadła do osi Y, w celu określenia pochodzenia w układzie współrzędnych.

Krok 5.Wyodrębnij A subimage o stałej wielkości.Potrzebuję tylko Step2 i step3 i będę gracefull.

dziękuje wszystkim
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back