Otwarcie psa automatica wejście.

F

fuzzzy

Guest
Cześć,

Jaka jest Twoim zdaniem najlepszy sposób mechaniczny, aby otworzyć panel jak ten, który jest zwykle używany do wynajęcia psy wychodzić z domu?Muszę siłownika do otwierania tego typu panelu.Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi.to prostokątny panel stałe, ale swobodnie się obracać w górę.
Lubiłem je otworzyć poprzez liniowe siłownika, w taki sam sposób automatyczny bramy są zwykle otwarte.Myślę jednak, że zbyt exepensive.

można zaproponować tani i prosty sposób to zrobić?Thanks a lot.

Drzwi zwierząt zwykle są otwierane przez zwierzę.To jest tylko zamek, który jest nieodwracalna.

Jeśli masz do dostaw energii, silnik elektryczny powinna działać.Możesz użyć niską moc z narzędzi tak, że może minąć trochę czasu, ale życie jest za mało.

Jeśli licznik masy drzwi następnie zajmie mniej siły do otwierania i zamykania.

Cześć,

To nie jest właściwie zwierząt drzwi.Powiedziałbym, że aby wyjaśnić w prosty sposób, w jaki sposób napęd powinna działać.Czy możesz mi dać kilka porad na temat produktów, które nie drogie do wykorzystania do drzwi otwierają się automatycznie?

Dzięki

Jako czujniki można korzystać ze wspólnej trasy takie jak czujniki podczerwieni ruchu (proste czujniki bezpieczeństwa lub tanie zewnątrz światła) po obu stronach bramy ..
Do tego trzeba trochę logiki, które mogą być realizowane przez małe mikrokontrolera, który będzie miał sygnał z czujnika ..otwarcie bramy ..poczekać chwilę ..i zamykając bramę.
Gdy twój pies wraca innych czujników spowoduje microcontrller otworzyć bramy ..let it in ..i zamykając bramę ..
Jako mechanizm, który otwiera / zamyka drzwi uważam robaka mających małe DC / AC mechanicznych ..Piękno robaka nastawione napędu jest to, że możesz jeździć tylko od strony silnika więc nie ma hamulców lub gospodarstwa mechanizm jest wymagane ..
Pozdrowienia,
IanP

Excuseme, proszę mógłby pan wyjaśnić mi co: robak ukierunkowane małe DC / AC silnikowych

Nie wiem tego rodzaju silnika.Czy mógłbyś podać mi przykład.

Gdzie mogę go znaleźć?

dzięki

Oto przykłady skrzynie biegów robaka:
http://www.escience.ca/genSci/RENDER/8/1038/1086/10278.html
http://www.zimm-austria.com/gb/Produkte/Katalog/Worm 20gearboxes.pdf%
Są one dość powszechne, więc nie powinien mieć problemów ze znalezieniem ich na miejscu ..
Rgards,
IanP

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back