Ornament Gift with Color Design pomocą diody LED?!

K

KevinAlaska

Guest
Witam wszystkich i dziękuję za twój czas czytania tego.

Mam roku elektroniki w kolegium, ale to było ponad 18 lat temu i zapomnieli prawdopodobnie połowę.So please bare with me.

Kilka lat temu kupiłem ten mały ozdób choinkowych, które podłącza się do gniazda żarówki trochę na Boże światło na drzewie.I really don't like them i wpadł na pomysł, że pewne dla girfts w przyszłym roku.

Te światła są tylko w jednym niebieska dioda w jasny lód plastikowe cute guy.Miałem nadzieję stworzyć coś trochę zabawy z bardziej LED kolory tego rodzaju fazy w innego rodzaju kolory powoli małe kumulacji w okresie kolorów.Może 3 kolory ...Heck ...Może 4 ....lol, czy tylko może Czerwone i zielone kolory.Chyba nie jestem zbyt wybredna.

Przypuszczam Christmas lights uruchomić na 110VAC tutaj w USA.Więc nie jestem pewien, jak można to osiągnąć bezpiecznej pewne Diody LED i być może niektóre kondensatory.Może jestem sposób podstawy.Może jestem potrzebują pewnego rodzaju układ do realizacji tego zadania.

cokolwiek zrobić, I would like it 1) jest mały, aby ustalić prawidłowo, jeśli to możliwe.2) cheep będzie drugą w kolejności.4 kids make książki z mojej kieszeni mały budżet.To nie są wszystkie niezbędne, ale byłoby miło.

Więc z tym wszystkim powiedział, ktoś miałby jakąś radę, w jaki sposób można zacząć próbuje dowiedzieć się tego dzieła.Wiem, że jeśli ja dont get this to teraz będzie Nigdy się nie je zrobić przed następnym Bożym Narodzeniem.

Więc dziękuję wszystkim za godzinę.

Best Wishes wszystkie

Kevin na Alasce [GVideo] [/ GVideo]

Użyj karty.Na przykład, 110VAC do 9VDC adaptera.

Dzieje się tak dlatego przejściówka przejdzie wszystkie przepisy bezpieczeństwa i nie ma wysokiego napięcia portu.Następnie projekt Reszta układu w 9VDC.Łatwa i bezpieczna!

Roger

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back