OrCAD Layout 10.

G

gidimiz

Guest
Cześć,

Mam mały projekt płytki, że zrobiłem i chcę, aby skopiować go kilka razy na ten sam układ, aby podczas drukowania warstwy, i będzie miał takie same pokładzie kilka razy.
W ten sposób mogę zrobić w tym samym pokładzie kilka razy się dzieje koryta procesu dziury i utraty cennych pokładzie.

Please advise.

Nie wiem o OrCAD, ale w Cadstar mogę skopiować i wkleić, chociaż nie pozwalają 1 pokładzie zarys, więc skopiować bard zarys & make postać zamiast dodatkowych kopii.

To ma pewne wady, jak auto inkrementacji nazwy składnika, ale jeśli tylko po miedzi to nie problem.

Zwykle jednak chciałbym tworzyć pliki Gerber i wykorzystania Gerber programie do edycji kopiuj / wklej do panelu wielu kopii tego samego statku.

Trawienie w domu, jeśli uczynić duży zespół często można lsoe więcej niż robienie ich indiviually.

Cześć,

Dzięki za info, choć znam ten sposób.Pomyślałem, że istnieje sposób, że mogę to zrobić stright z układu ...
Jak pan, ja też można skopiować miedzi, ale podczas kopiowania jedwabiu im dostawanie inną nazwę.
Zrobi to z programu Gerber.
Dzięki ...

Co chcesz zrobić nazywa panelization.

Spróbuj tego narzędzia:

http://claymore.engineer.gvsu.edu/ ~ steriana / Python / gerbmerge /

Nie wiem, jak to dobrze.Daj nam znać, jeśli pracowała dla ciebie.

Również OrCAD mogą pochodzić z narzędzia o nazwie Gerb Tool.Może to być wykorzystywane do panelization.Sprawdź układ menu OrCAD.

Można też kupić komercyjnym narzędziem do edycji Gerber.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back