OrCAD Capture: WARNING: [DRC0006] Net ma mniej niż dwóch współpracujących

S

System.out

Guest
Witam, Korzystanie OrCAD Capture 10.5, mam to ostrzeżenie ...
Code:
 Warning: [DRC0006] Net ma mniej niż dwa połączenia VCC
VCC to globalna sieć, zasilanie. I VCC ma inne połączenia, ale na innych arkuszach, na ten jeden. Każdy pomysł, jak mogę pozbyć się tego ostrzeżenia? Dzięki

Dzieje się tak, jeśli nie używasz PWR symbol lub jeśli masz niewidoczny pin PWR na urządzeniu na tej stronie. Pozdrawiam, M

Mam widoczne pinowe złącze zasilania. A ja użyć symbolu PWR ... : - / Ale dzięki, będę to sprawdzić.

Zmień wszystkie piny na bierne, myślę, że to będzie działać.

Albo trzeba użyć symbolu zasilania VCC lub do off-strona złącza na każdej stronie, która netto VCC. (Ten problem omówiono ostatnio na [url = http://tech.groups.yahoo.com/group/OrCADexchange] OrCADexchange [/ url ].)[/url]

od strony złącz to dobry wybór, ale spróbuj się dowiedzieć, w każdej części, że jest jakiś niewidzialny pin zasilania, które może również spowodować ten błąd

UWAGA: [DRC0006] Net ma mniej niż dwa połączenia VCC to zazwyczaj się dzieje, kiedy przydzielono offpage lub alias net lub niektóre nazwy sygnał do każdego pin i nie łączy, niż gdziekolwiek pojawi się ten rodzaj błędu

Tak V_kumar jest poprawna, wystarczy znaleźć inny punkt, do którego VCC netto musi być podłączony. Sprawdź, czy używasz innych nazw, takich jak moc 3,3 V, itd. i zapomniałem podłączyć szczególności pin do tej sieci. Zauważ, że jeśli kiedykolwiek PIN jest przydzielony do grupy energetycznej, w wychwytywanie nazwa jest traktowane jako nazwa sieci, jeśli wszelkie alternatywne netto nazwa nie jest świadczona.

Mam tylko jeden schemat i nie off-page złącze, ale mam dwa zasilania sieci, jeden jest V5.0, inna jest V3.3, a ostrzeżenie DRK jest również taki sam, jak, dlaczego?

błąd tego, gdy nie ma połączenia z mocy netto ....... w pokładzie ur u ur będzie pobór mocy w najbliższych ....... skontaktować się z tego uprawnienia do korzystania V5.0 symbol władzy .. stamtąd używać złącze zasilania używania nazwy jako V5.0 samego zastosowania procedury v3.3 Simple: użycie 2 lub więcej symbol władzy lub dont symbol pobór mocy

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back