OrCAD błędy symulacji - proszę o pomoc z problemem

T

tufan

Guest
HI Drodzy Przyjaciele I Have a obwód do symulacji w OrCAD ale nie mogłem zarządzać, ponieważ daje on pewne błędy. Wysłałem go. Użyć prądu źródła ... możesz mi pomóc?

Temat przeniesiony z "Analog Circuit Design" do "PCB Routing i oprogramowania układu Schemat & Simulation".

Hi, Czy masz model przyprawy dołączone do tranzystorów. Żaden inny składnik pojawia się w netlist przyprawy niż dwa generatory prądu. To jest jak nie ma tranzystor. Tak więc dzisiejsze generatory węzłów flowting.

Dwóch zestawów komunikatów o błędach związanych. Twoje obecne źródła nie są tak naprawdę podłączony do tranzystorów. Co prawdopodobnie nie podczas rysowania schematu jest umieścić przewody w pobliżu, ale nie jest podłączony do węzłów, tranzystorów. 1. Spójrz na listę netto (**. net) i sprawdzić, czy nie jest to prawdą. 2. Jeśli to prawda, wrócić do schematu i wyjmij przewody i narysować je ponownie. Upewnij się, że masz duży czerwony symbol dysku pokazuje po zakończeniu przewodów. Oznacza to, że dokonane połączenie do następnej części.

Wygląda na to, nie masz modele związane w / symboli ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back