optymalnego projektu?

H

HDMI

Guest
Mam własny nauki istotę analogowe projektu.Od papieru czytam, wydaje się, że nawet dla bardzo typowe składane cascode OP, w zależności od podejścia, mogą one mieć bardzo różny stosunek tranzystor (W / L) dla tranzystora sam (tabela 5), i nadal Wszystkie spełniają spec (tabela 4), wynik ten makes me wonder, że 10 projektantów, które pojawią się w 10 różnych rozwiązań, wszystkie spełniają spec.Moje pytanie jest to, jak sędzia, jeśli jest lepszy niż inne, a czy ja wiem, co mam teraz nie jest wystarczająco dobry, a jeszcze miejsca do poprawy?Również z kilku książek, dokumentów tekstowych i czytałem na temat procedur projektowania, wszystkie zdają się prowadzić do jednego rozwiązania, jak można by wymyślić tak wiele różnych możliwych rozwiązań?
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Myślę, że układy spełniają spec obwodu jest wystarczająco dobre.Jeśli spec jest zbyt luźna, niż optymalizacji układu na kierunku, który jest najbardziej zależało.

Cytat:

Moje pytanie jest to, jak sędzia, jeśli jest lepszy niż inne, a czy ja wiem, co mam teraz nie jest wystarczająco dobry, a jeszcze miejsca do poprawy?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back