optymalizacja energii

R

rogger123

Guest
cześć,
może ktoś mi dać kilka technik redukcji mocy na poziomie systemu.oraz różnych technik, które można wykorzystać dla zmniejszenia zużycia energii na poziomie RTL.
i byłby szczęśliwy, gdybym dostał jakiś materiał za odniesienia.

Hi rogger123:

Czy masz DOC kompilator moc / główny zasilania?Są to dobre

materiałów, myślę, że je spełnić Twoje potrzeby.Możesz odniesienia do nich.

wang1

cześć,
O co teraz mam zrobić ont mają, ale może aranżacje dla niego.to pokrycie bieżących trendów na rynku?

Istnieje już kilka postów na ten temat

1.LOW POWER ASIC
hxxp: / / www.edaboard.com/viewtopic.php?t=91221&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=low mocy

2.E-Book odnośniki zapisywane z moderatorem i wnioski przesłane
hxxp: / / www.edaboard.com/viewtopic.php?t=64488&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=low mocy VLSI

3.Szukasz małej mocy ekspertów cyfrowego układu scalonego i methodolody
hxxp: / / www.edaboard.com/viewtopic.php?t=40420&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=low mocy VLSI

4.Papiery do Low Power VLSI-Proceedings IEEE
hxxp: / / www.edaboard.com/viewtopic.php?t=73336&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=low mocy VLSIx -> T
Powodzenia!

podkręcanie brama, multi VDD i wielu VT jest droga do obecnego trendu fizycznej.Nie jestem pewien poziom RTL

Na RTL, styl kodowania jest ważne, zwłaszcza dla konstrukcji maszyn państwa.Dobry styl pisania może uniknąć usterki, które zużywają dużo energii

1) na poziomie systemu, można udoskonalić spec.i architektury,

Algorytm przyjmuje niską moc.

2) na poziomie RTL, można użyć bramą zegara lub niższej częstotliwości pracy.
rogger123 napisał:

cześć,

może ktoś mi dać kilka technik redukcji mocy na poziomie systemu.
oraz różnych technik, które można wykorzystać dla zmniejszenia zużycia energii na poziomie RTL.

i byłby szczęśliwy, gdybym dostał jakiś materiał za odniesienia.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back