Opinia chciał: Czy mogę kupić Altium Designer?

R

Rocketmagnet

Guest
Witam wszystkich, jestem poważnie rozważa zakup Altium Designer do projektowania PCB w mojej firmie. Zanim przelewać dużo pieniędzy, chciałbym wiedzieć, jak inni ludzie myślą o tym pakiecie. Będziemy mieli projektowania mikrokontroler PIC i ARM, sterownik silnika i sieci sensorów. Najwyższa prędkość będzie 100MHz magistrali EtherCAT. Płyty będą wykorzystywane w zastosowaniach robotyki ( www.shadowrobot.com ). W szczególności jestem bardzo zainteresowany 3D możliwość sprawdzenia, że ​​mój projekt mieści się wewnątrz obudowy. W naszej branży, miejsce jest bardzo napięty, więc jest to ważna dla nas. Chciałbym usłyszeć od każdego, kto używa Altium regularnie. Czy podoba Ci się to? Czy to zadanie? Czy wolisz używać czegoś innego? Wielkie dzięki Hugo Elias

to zależy od tego, co s / w już na miejscu. Podobnie jak tutaj mieliśmy Protel więc przeniósł się do Altium było dla nas dobre. Uwielbiam pracować z Altium, ma wszystkie ostatnich funkcji, takich jak integralność sygnału, modelowania 3D, jak u wymienionych. Prawie wszystkie duże przedsiębiorstwa, które posiada.

Dipnirvana Dzięki, Obecnie używamy Gschem i PCB z gEDA toolsuite. Są Open Source Linux pakietów. Są one dość podstawowe, z cechami bardzo niewiele. Wszystko co chcę wiedzieć jest to, że nie pożałujesz. Podziękowania

kupiliśmy Altium 2 lata temu (wtedy na szczycie cena, cena jest spadek dużo teraz). Nigdy nie żałuje. jest SOOOO szybkie do pracy z (fragmenty schematu są wielkie i bardzo łatwy i szybki routing). joost

Dzięki vaneenbergen, To dobrze słyszeć. Zastanawiam się, czy ktoś korzystał z żadnych innych pakietów i można je porównać? dzięki

Witam mam stosować następujące narzędzia: - Altium Designer - Mentor Graphics DxDesigner i Expedition - Zuken CADSTAR W moim oponion CADSTAR jest dość dobry, ale ja wolę Altium, ponieważ moim zdaniem featerues związane z zasadami ustalania, etc rysunku są lepsze i bardziej zaawansowane. Słabym punktem Altium jest tool.If Signal Integrity chcesz projektowania obwodów wysokiego prędkości masz do rozważenia alternatywnych narzędzi lub oprogramowania. Ostatnim moim zdaniem jest DxDesigner z Expedition. Moim zdaniem tych programów jest bardzo słaba. W tym samym feautures w CADSTAR i Altium są łatwe w użyciu i działają ok, ale w Dx pracują ubogich. Dodatkowe minus dla Mentor związanych z dokumentacją. Link do sygnału symulatory integralności. http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=30780&highlight=signal+integrity Pozdrawiam

Witam, używam EDWinXP i może przyczynić się do produkcji Wyświetleń Ministrów Rady Nadzorczej w 3D chodzi josabraham

Dzięki obinobi i josabraham, To bardzo pomocne. Altium brzmi całkiem nieźle to, ponieważ nie będzie robić wiele rzeczy wysokiej prędkości, ale naprawdę trzeba zasady i 3D. Hugo

Proponuję Cadence allegro wersja górska 16.x XL, ponieważ może obsługiwać znacznych ograniczeń prędkości bardzo łatwo i szybko bez ręcznej kontroli. Pozdrawiam, Satya [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 1 minutach: [/color] [/size] Chciałbym suuest Cadence allegro górska 16.x wersji XL, ponieważ może obsługiwać znacznych ograniczeń prędkości bardzo łatwo. Pozdrawiam, Satya

Chyba nie wiesz co piszesz o, CADSTAR, Expedition - to TOP narzędzi, bardzo drogie i wydajne, wygodne, gdy nie są szczelne wymagania dotyczące pakowania, dużo sygnał / mechaniczne ogranicza i kiedy czas naprawdę odgrywa rolę BR ,

Wiem, co piszę o: DI też polecam CADSTAR. Można nawet kupić podstawowe CADSTAR do układów i wynajem pozostałych, jeśli chodzi o SI lub HS wzorów.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back