Opcja Przerzutnik Schmitta

R

Rosmawati Ismail

Guest
Witam wszystkich, Czy ktoś może mi powiedzieć jaki typ Przerzutnik Schmitta, że naprawdę nadaje się do mojego projektu. Chcę zaprojektować układ, który wyzwala przerwanie (wzrost / opadające), gdy tylko wykryje, pewien zakres wejścia. Na przykład, wynik spowoduje do niskiej, gdy wykryje wejście jest 3,5 V i wyzwalania z powrotem do wysokiej, gdy wykryje 4V wejścia, a nie 3.51V. Wyjście następnie uruchamia na LOW po raz kolejny, gdy wykryje 3.5V ponownie zamiast 3.99V. Czy ktoś może mi pomóc? Dziękuję.

Częstotliwości? Chodzi mi o maksymalną możliwą częstotliwość na wejściu. Czy uważasz za pomocą komparatora lub wzmacniacz?

Czy to schmidt-trigger będzie używany w IC projektu? Jeśli tak, sprawdź rys. 1 [url = "http://www.fairchildsemi.com/an/AN/AN-140.pdf"] tutaj [/url].

Witam, Czy ktoś może mi powiedzieć jaki typ Przerzutnik Schmitta, że naprawdę nadaje się do mojego projektu. Chcę zaprojektować układ, który wyzwala przerwanie (wzrost / opadające), gdy tylko wykryje, pewien zakres wejścia. Na przykład, wynik spowoduje do niskiej, gdy wykryje wejście jest 3,5 V i wyzwalania z powrotem do wysokiej, gdy wykryje 4V wejścia, a nie 3.51V. Wyjście następnie uruchamia na LOW po raz kolejny, gdy wykryje 3.5V ponownie zamiast 3.99V. Czy ktoś może mi pomóc? Dziękuję.
hi dont Thinh u potrzeba Przerzutnik Schmitta dla osiągnięcia tego wyjścia .. można korzystać z 2 komparatory jak usend w 555 ic. górnej komparatora wyzwala w 4 V i niższe komparatora wyzwala w 3,5 volt. można korzystać z 2 wzmacniaczy operacyjnych w sieci comparators.and rezystora podzielić napięcie, jak na potrzeby ur. nadzieję, że to pomaga.

genuis, czy ma schemat do tego? Dziękuję. Joannes,
HTML:
 Czy to schmidt-trigger będzie używany w projektowaniu IC?
nope. To będzie używany w obwodzie elektroniki, gdzie jego wyjście działa jako przerwania do mikrokontrolera.

Dwa komparatory i 555 dla wyzwalacza Schmitta? Nie mogą być poważne? Wszystko czego potrzebujesz to jeden komparator. [URL = "http: / / WWW.en.m.wikipedia.org / wiki / Schmitt_trigger"] Przerzutnik Schmitta [/URL] Keith

Chodziło mi o to, że można korzystać z 2comparators użyte w 555ic do osiągnięcia wymaganej wydajności. Poprawcie mnie jeśli się mylę. Dzięki

Można zrobić to w ten sposób, ale musisz również pewnej logiki (flip flop) połączyć dwa wyjścia komparatora. Tylko naprawdę potrzebny jest jeden komparator, aby wywołać Schmitt z dwoma precyzyjnie określić progi. Wystarczy obliczyć trzech rezystorów na podstawie konwencjonalnych komparatora obwodowy. Keith.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back