ograniczenia [Keils C51 IDE] wersji testowej?

M

Munib

Guest
co wiem ograniczenia [Keils C51 IDE] wersja ewaluacyjna jest to, że nie będzie skompilować program> 2k rozmiar
Chcę wiedzieć, że to, czy ograniczenie to jest sporządzane na rozmiar pliku (*. hex) lub rozmiaru pliku programu (*. c)?których rozmiar pliku nie powinien być większy niż 2K?

A co do rozmiaru pliku jest to wielkość wynika z tego komputera i nie ma innego obliczenia z tego?

Munib napisał:

co wiem ograniczenia [Keils C51 IDE] wersja ewaluacyjna jest to, że nie będzie skompilować program> 2k rozmiar

Chcę wiedzieć, że to, czy ograniczenie to jest sporządzane na rozmiar pliku (*. hex) lub rozmiaru pliku programu (*. c)?
których rozmiar pliku nie powinien być większy niż 2K?A co do rozmiaru pliku jest to wielkość wynika z tego komputera i nie ma innego obliczenia z tego?

Salam,

Keil C51 IDE Limitions

Cytat:

-W ľVision2 można edytować tylko pliki mniejsze niż 16KB.
Plików większych niż 16KB są otwierane w trybie tylko do odczytu.-8051 kompilator, asembler, linker i debugger są ograniczone do 2 Kbytes z kodem wynikowym.
Kod źródłowy może być dowolnej wielkości.-Programy, które generują ponad 2 Kbytes kodu obiektu nie kompiluje, montaż, lub link.-Debugger obsługuje pliki 2K Byte lub mniejsze.-Kod startowy generowane obejmuje LJMPs.
Wygenerowany kod nie może być stosowany w pojedynczych urządzeń obsługujących chip 2K bajtów lub mniej miejsca w programie.-Start w offset 0x0800.
Programy generowane przez oprogramowanie oceny nie może być zaprogramowany w jednym z urządzeń chip mniej niż 2K Bytes on-ROM chip.-No sprzętowym wsparciem dla wielu rejestrów DPTR jest świadczona.-Brak wsparcia dla zmiennym arytmetyczną pkt i brak wsparcia dla bibliotek użytkownik ma możliwość.-Następujących składników, które są obecne w PK51 Pełna wersja nie są uwzględnione w wersji testowej: Linker do Kodeksu Bankowego, Biblioteka Menedżera i RTX51 Tiny czasie rzeczywistym systemu operacyjnego.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back