Odpowiedź na przyszłość inżynier weryfikacji

W

WzWzWz

Guest
Brak differenct. Mam to samo uczucie, jak kiedy zaczynałem IC pracy na stanowisku inżyniera weryfikacji Ale szanuje je i zmieniać moje myśli po tym, jak zostały na stanowisku konstruktora bo lat. W przyszłości ludzie będą sobie sprawę, weryfikacji i prace projektowe jest takie samo znaczenie dla projektu w Chinach.

ya pewno teraz dni, jak złożoność zwiększa projektowania jak system SOC tak ważne weryfikacji i inżynierów weryfikacji również wzrost

W przyszłości 30% RND czasu kosztował w cyklu projektowania, a 70% czasu jest koszt w cyklu weryfikacji.

Również, że od projektanta jest zwykle bawić się ograniczony zestaw tematów (HDL, synteza, czas simualtion), i aby każdy szczegół poprawne, szanse na omprove knowldege domeny należy walczyć. Dla inżyniera weryfikacji, przegląd wystarczy i tak ma więcej czasu i oppurtunites, aby dowiedzieć się więcej domen. -B

Witam, Jeśli chodzi o moje zrozumienie idzie inżynier weryfikacji trudniejsze zadanie wtedy projektanta. Najpierw trzeba mieć więcej zrozumienia projektu, to inżynier jak jesteś tym, który ma znaleźć błędy w obwodzie. Jego zabawy, aby znaleźć błędy oznacza każdy dzień miał szansę przynieść wysokie projektant loty do ziemi. Po drugie pełnej działalności żetony na Sillicon zależy od tego jak inżynier weryfikacji wykonuje swoją pracę. Ponieważ niektóre ciała już określone, że w przemyśle 30% cyklu życia produktu idzie do projektowania i remaininig 70% do weryfikacji. Tak więc praca inżynierów weryfikacji jest obecnie bardzo trudne ze względu na rosnącą złożoność projektów. Dzięki Shaikh Sarfraz

Jakoś nie jestem w stanie porównać Weryfikacja Engg vs Design Engineer. Myślę, że projektuje się w celu sprawdzenia jego projektu i może być tylko dobry projektant jeśli ma wiedzę o procesie weryfikacji. Jednocześnie engg weryfikacji może być dobrym engg verif jeśli jak znajomość procesu projektowania. Ponadto, jeśli myślisz o przegląd kodu w ramach weryfikacji, engg weryfikacji potrzeb w celu identyfikacji obszarów problemowych w zakresie projektowania, a więc musi wiedzieć przepływ design / konstrukcji itp. Dzisiaj widziałem, ludzie spędzają mnóstwo czasu na weryfikacji, zwłaszcza dla dużych układów, w celu osiągnięcia korzyści czasu i pieniędzy przewagi rynkowej lub dań.

według mnie projektant nie powinien zweryfikować swój projekt, jak według projektant musiał zrobić evrey możliwych starań, aby jego funkcjonalny, więc jeśli Engr weryfikacji jest sprawdzenie wyzna oddzielnie wtedy błędy w projekcie można znaleźć dużo łatwiej. Mam nadzieję, że to pomaga

Witam, Jak niektórzy z Was dodał, że sam projektant weryfikuje projekt niż to, co jest rola inżynier. Zgadzam się, że projektant również sprawdzić tam projekt, ale istnieje szansa, projektant może pominąć niektóre z rogów procesu lub sprawdzić niektóre specyfikacji z powodu ograniczeń czasowych lub kilka innych problemów. Potem jest praca inżynier weryfikacji dostrzeganie wszystkich problemów, i aby uzyskać jak najbliżej sillicon jak to możliwe. Dzięki Shaikh Sarfraz

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back