Obwód Buzzer Ostrzeżenie dla redundantny zasilacz

S

strape81

Guest
Witam wszystkich, potrzebuję obwodu brzęczyk ostrzegawczy dla nadmiarowego zasilania. System składał się z dwóch zasilaczy (wyjście: 12V) i po każdym zasilaczu używam decouplingu diodę. Buzzer zadziała, gdy jeden zasilacze zawiedzie. Prosimy możesz dać mi jakieś pomysły lub kierunku? Jeśli obwód jest dostępne, to będę wdzięczny. Wielkie dzięki z góry!

bardzo proste, jeśli używasz źródła prądu stałego, a następnie po prostu użyć rezystora i nie bramy połączone równolegle do zasilania PO nie jest sprzężona z dzwonkiem lub LED ostrzeżenie, że przyniesie oczekiwane wyniki

Niedawno miałem obowiązek zrobić coś podobnego (chciałem brzęczyk do alarmu jeśli pierwotne prawo do mojego routera zmarł), a na końcu, po prostu poszedł na coś prostego i super-old-tech - non-akumulator zasilany brzęczyk. Bateria będzie trwać latami, a zabrzmi alarm dla godzin, zanim umrze (mój wybór backup jest jednorazowa ponieważ będzie to rzadko ocurrence dla mnie). Ten spełnia moje potrzeby idealnie. Brzęczyk może być trzymana w pozycji "off" w żaden sposób wybrać - np. przekaźnik.

prostsza metoda bardziej skuteczna będzie uprzejmie dont komplikować to, ponieważ mogą one włączyć umysł paraliżujący

Dzięki Jeffrey ... Wierzę w rozwiązania proste, skuteczne i niezawodne zbyt ... Zrobiłem wyszukiwanie i nie mogłem znaleźć IC, które mogłyby pasować do mojego wniosku. Potrzebuję dwóch nie-Tłumiki i brzęczyk działa na 12V/6mA. Napięcie i obecne specyfikacje można znaleźć ale ICs inwertorowe mają zwykle 6-nie Gates, które czynią je nieatrakcyjne pod uwagę koszty. Postanowiłem więc szukać nie-Gate TTL obwód i znalazłem załączony obwód. Czy ktoś wdrożyć?
59_1346317563.png

logiki ttl są fajne, ale nie zamiennik skuteczne koszt jednego NOT ttl wyższym niż 1 IC 7404

Jeśli chcesz dyskretnej trasy urządzenia, to będzie działać. Wymień R1 z brzęczykiem. Po odłączeniu zasilania 12V (np. za pomocą przełącznika), a następnie sygnał dźwiękowy. Buzzer 12V powinno być dobrze zjechania 9V. Nie musisz używać 9V, tylko upewnij się, że jest bliski stosunek do 12V, lub nieco niższe napięcie, za to obwód do pracy. Lub pojedynczy przekaźnik jest tanie, jeśli nie jest to 1-off obwód do produkcji.

Podłączyć mostek diodowy między dwoma wyjściu dodatnim (Zaciski AC). Podłącz 12V stały brzęczyk państwowej między biegunami + i - DC. Szczery

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back