obraz na TV

B

brmadhukar

Guest
Cześć,
Chcę, aby wyświetlić zdjęcia (zapisane jako plik obrazu na flash / eeprom) na ekranie telewizora.Nie chcę interfejsu komputera do telewizora.Czy ktoś pracował nad takim projektem z wykorzystaniem mikrokontrolerów / lub mogą zapewnić mi żadnych konkretnych ICs, które z tej funkcji.
BRMadhukar

TV vedio procesor ma pin nazwie Fast blanking pin i 3 szpilki do RGB.TV microcontrol kiedy trzeba, aby wyświetlić tekst (lub menu Teletekst) to życie szybko blanking pin i włóż RGB sygnału assoctiated do czego potrzeba, aby wyświetlić na ekranie.
Gdy Vedio provessor blanking szybkie wykrycie sygnału to float jego RGB (normalny sygnał telewizyjny) i przejść do RGB dostarczonych przez mikrokontrolerem więc characcter lub obraz dostarczany przez ycontroller diplsyed na ekran.
można przekaźnik na tę funkcję do wyświetlania obrazu na ekranie, ale czytanie ze składowania element powinien być syncronozed z pionowych i poziomych synchronizacji sygnałów TV ov tak obraz wyświetlany w prawidłowej pozycji i dont imienne lub denerwować.

możesz wyszukać netto dla "Na ekranie" znajdą dobre informacje.

SimpleTech wprowadza PhotoZen USB Reader i TV Photo Image Viewer:

www.dcviews.com / press / SimpleTech_PhotoZen.htm

www.corporate-ir.net/ireye/ir_site.zhtml?ticker=STEC&script=412&layout=0&item_id=387575

Cześć,
Czy istnieją jakieś szczególne ICs do tego celu.
BRMadhukar

brmadhukar napisał:

Cześć,

Chcę, aby wyświetlić zdjęcia (zapisane jako plik obrazu na flash / eeprom) na ekranie telewizora.
Nie chcę interfejsu komputera do telewizora.
Czy ktoś pracował nad takim projektem z wykorzystaniem mikrokontrolerów / lub mogą zapewnić mi żadnych konkretnych ICs, które z tej funkcji.

BRMadhukar

Wypróbuj te linki, jak również:

http://instruct1.cit.cornell.edu/courses/ee476/video

www.rickard.gunee.com / projekty

www.devrs.com / pic / apps.php # appvideo

www.decadenet.com / links / links.html Video #

www.williamson-labs.com/480_tv.htm

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back