Obliczenia PSRR dla niskiego napięcia ref bandgap

M

mike_bihan

Guest
Mam ciekawe stwierdzenie w obliczaniu PSRR z tego prostego odniesienia bandgap. Chciałbym określić PSRR znaku = Vgs_p1/Vpower Jeśli mamy idealną opam i to nie jest zysk z Vcc do wyjścia poam firmy, będziemy mieli PSRR jako 1/loopgain. Kiedy loopgain jest niski, PSRR jest złe. Jednakże, jeśli opam nie jest idealny. Jego wyjście prawdopodobnie zrekompensować niektóre PSRR i zwiększenie współczynnika odrzucenia dostaw.

Właściwie PSRR masz tutaj jest bardzo mała. Jeśli wziąć wartość w decybelach, jest ujemna. Tak, więcej zysku z OPAMP, więcej powinno być PSRR ponieważ w pętli wzmocnienia, co jest Aβ, wzrost zmniejszy PSRR który jest ujemny staje się bardziej negative.In fakt, PSRR rośnie tutaj. Mam nadzieję, że jestem jasne .............

Właściwie sposób można zdefiniować PSRR tego jest PSRR = deltaVref / deltaSupply. Jeśli chodzi o P1 to dotyczy, rzeczywiście chcesz brama P1 przenieść wraz ze źródłami., Który jest podaż. Więc rzeczywiście można położyć duży korek od bramy P1 do sieci, jeśli potrzebujesz dobrego AC PSRR. Jeśli jesteś zainteresowany PSRR w sensie DC, następnie trzeba zwiększyć długość wszystkich najpopularniejszych PMOS tranzystorów., (Lepiej kaskody je, jeśli masz wystarczająco dużo zapas)

Mam pytanie dotyczące tej samej kwestii, jak obliczyć ir używając symulatora jak kadencję? dzięki

zrobić analizę ac czapka jest dodać w bramie na ziemi niech brama nie różnią się mocą

Hej Chłopaki .... może ktoś mi powiedzieć dokładnie wzór do obliczenia PSRR z napięciem odniesienia w dB.

[Quote = arsh_josan] Chłopaki Hey .... może ktoś mi powiedzieć dokładnie wzór do obliczenia PSRR z napięciem odniesienia w dB [/quote] PSRR [dB] = 20 * log (deltaVref / deltaSupply) Ex:.. deltaVref = 1mV, deltaSupply = 1V PSRR [dB] = 20 * (-3) dB =-60dB Cheers, erikl

Nie przeciągnięcia analizy DC VDD następnie zastosować wzór, który został wymieniony przez erikl

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back