obliczeń w Prime Time Delay

M

Mahzad

Guest
Czy każdy podmiot wiedzą;

1.Jeśli to możliwe, aby pozbyć się "czarne skrzynki", jeśli tak to jak?
2.Jak obliczyć maksymalne opóźnienie całego cyklu?

Dzięki.

Mahzad napisał:

Nie każdy organ wie;1.
Jeśli to możliwe pozbyć się czarnych skrzynek, jeśli tak to jak?

Witam,

I już pierwszy rozwiązany w radzeniu sobie z bibliotek link. Synopsys_dc.setup plik. Synopsys_pt.setup.

O drugim, nie chcę do sepcify jednego konkretnego łuku czasu.Muszę prime time do examin różne drogi i określić czas opóźnienia najgorsze, ale report_timing i report_delay_calculation nie działa w ten sposób.Jestem wciąż pracujemy nad tym.

Dzięki jakikolwiek sposób.

jedno i mogą sugerować, jest stworzenie grupy drogę, a potem do analizy czasu do czasu uzyskania informacji w różnych ścieżek,,,, i przede wszystkim pracy z narzędziami cadnece,,, nie jestem pewien jak to będzie wrking w PT

Prawidłowo zdefiniować zegary, ograniczyć wejścia / wyjścia opóźnienia, zegar określić relacje (jeśli jakiś zegar domen async, to uznanie ich za fałszywe ścieżki).

Po prostu nie "report_timing" bez żadnych argumentów.Byłoby druku górę naruszających w każdym z zegarem domeny.Byłoby zasadne, aby wejść i wyjść w grupie odrębne grupy na podstawie ich ścieżki zegar domeny, inaczej będą zaśmiecać swoją flop flop do sprawozdania ścieżki.

Próbowałem tego, ale projekt jest asynchroniczne.Większość z obwodu pracuje w jednym cyklu zegara, ale nie jest jednym z elementów, który wymaga zmiennej liczby cykli do zakończenia.Istnieją również inne kombinatoryczne komponentu.Dlatego też, końcowy element wyjściowy nie jest taktowany.Być może to sprawia kłopoty.
Zbiorniki jakikolwiek sposób.

Mahzad napisał:

Próbowałem tego, ale projekt jest asynchroniczne.
Większość z obwodu pracuje w jednym cyklu zegara, ale nie jest jednym z elementów, który wymaga zmiennej liczby cykli do zakończenia.
Istnieją również inne kombinatoryczne komponentu.
Dlatego też, końcowy element wyjściowy nie jest taktowany.
Być może to sprawia kłopoty.

Zbiorniki jakikolwiek sposób.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back