o

W

wanida

Guest
Cześć.
Wiem, że produkty, które są w bloku zawsze musi być uznane za "reg" nie "drut".
Powiedzmy, że moduł ma wyjścia outa i outb w bloku więc zawsze muszą być zgłoszone jako "reg".
np. modułu (INA, INB, outa, outb).

Moje pytanie:
Co zrobić, gdy moduł jest instancja w innym module B, a nie zawsze umieszczony w bloku?, Należy stwierdzić, jak "drut" w module B?

A co, jeśli którykolwiek z wyjścia modułu jest tylko do użytku wewnętrznego w module B, instancję, powinieneś tam być deklaracja reg tej nazwy w module B?

dziękuję.

jej bardzo dobre pytanie.Miałem ten sam problem.

Co byś zrobił, jest to, że można uznać je jako przewody w module gdzie jesteś instancji go.This Is How I did.Eksperymentuj i daj mi znać.

Tak, i oświadczam, wyjścia, jak drut w górę moduł instancję niższą modułu.Uważam to się metodą prób i błędów.Ja zastanawiałem się, czy istnieje wyraźne wytyczne w zalecanych dokument w tej sprawie?

Can I instancji w ramach modułu "always @ (posedge CLK)?
Próbowałem, ale nie mógł.
Więc jeśli nie, Domyślam się, że to oznacza: jeśli mam kilka niższych modułów górę modułową zegarem, to bym projektowania wszystkich bloków (modułów) przed instancji je razem.Czy jest to prawidłowe?

Czy będę przez to, co wszyscy nowicjusze przechodzą albo ja czegoś brakowało podstawowych?

Nie, nie można mieć zawsze instancji w bloku.Top moduł poziomie zawsze składa się z kilku modułów (które są instancja).Top moduł poziomie instantiations i (jeśli jest to wymagane przez projekt) kolejne bloki (regionów zawsze bloku).Te instantiations i kolejne bloki (jeśli są) są jednocześnie do siebie.
Jeśli chodzi o Twoje pytanie na początku.Tak, jest to reguła, że produkcja może zostać uznana jako reg lub sieci wewnętrznej (w module), ale na zewnątrz może być podłączone do sieci typu.
portu wejściowego zawsze jest net i może być podłączony do zewnętrznego reg lub netto.Port Inout można netto rodzaju.
Hope this helps

Shahzad ...you've podsumować to dobrze dla mnie.Bardzo pomocne.Dzięki.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back