O wzmacniacz CMOS jest przesunięcie

W

walker5678

Guest
Jeśli jest wzmacniacz CMOS, którego wejście różnicowe pary jest dopasowany dobrze, a także wewnętrzne obwody są bardzo dobrze dopasowane. Potem, jak to będzie przesunięcie napięcia jest na prawdziwym fab-out urządzenia? Czy 10mV normalnego poziomu? I czy to zależy bardzo od zdolności procesu? Dzięki.

[Quote = walker5678] Jeśli jest wzmacniacz CMOS, którego wejście różnicowe pary jest dopasowany dobrze, a także wewnętrzne obwody są bardzo dobrze dopasowane. Potem, jak to będzie przesunięcie napięcia jest na prawdziwym fab-out urządzenia? Czy 10mV normalnego poziomu? I czy to zależy bardzo od zdolności procesu? Dzięki. [/Quote] To zależy od obszaru róż wejściowych. pary. Vos + - AVT / sqrt (w * L) Jeśli masz duży obszar w DIF. pary, twój przesunięcie będzie niska. Podana formuła jednego sigma vos. Przesunięcie całości jest zazwyczaj zakłada się 3 sigma (3 razy wartość). Bastos Pozdrawiam

Tak. a jest inny sposób na poprawę vos poprzez zmniejszenie Vgs-V z różn. pary.

To zależy od obszaru róż wejściowych. pary. Vos + - AVT / sqrt (w * L) Jeśli masz duży obszar w DIF. pary, twój przesunięcie będzie niska. Podana formuła jednego sigma vos. Przesunięcie całości jest zazwyczaj zakłada się 3 sigma (3 razy wartość).
Co wartość AVT? Gdzie mogę ją dostać?

O ile pamiętam, kilka fab, takich jak TSMC, oferta tego parametru procesu.

Dodać ur Wzmocnienie w otwartym układzie wysokiej blokuje wejście offset.

[Quote = walker5678] tak. a jest inny sposób na poprawę vos poprzez zmniejszenie Vgs-V z różn. pary. [/quote] Witam, wiem, przesunięcie V jest 10mV i tak w normalnych warunkach. i zainteresowanych, jeżeli zmniejszenie VGS-V i zrobić parę wejście nasycenia łatwe, ale Delt (V) / (VGS-V) wydaje się bardziej wrażliwe i nowych "przesunięcie" to mój własny opcji, zastanawiam się prawdy .. Hah

W większości procesów AVT 4-5mV/um. Lepiej jest dla PMOS i NMOS gorzej (PMOS ma lepszego dopasowania). Np. dwa tranzystory o powierzchni 1 ha um będzie przesunięcie z sigma 4-5 mV, który jest 98-99% żetony zostaną w 12-15mV (3 * sigma). Jeśli zaprojektowane prawo od kursu. Prawo to nie ma skali technologii i toghther z miganie i głowę niższy jest jedną z największych przeszkód w skalowanie w dół analogowy i cyfrowy.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back